Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απάντηση Κομισιόν στο Νίκο Χουντή. Όλι Ρέν: Καταργείται το επίδομα ανεργίας αν ο άνεργος διαθέτει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.



H Κομισιόν ευθέως, αμφισβητεί το καθολικό - μέχρι σήμερα - δικαίωμα των Ελλήνων άνεργων-μισθωτών να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του επίτροπου Ολι Ρεν σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χουντή, ο οποίος, ζητούσε να μάθει τι σημαίνει η δέσμευση στα πλαίσια του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από «επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης», πολύ περισσότερο που ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην απάντησή της αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων (!!!) και προαναγγέλλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ Ρεν αναφέρει ότι για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία” και συνεχίζει ότι “θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: