Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ντμίτρι Μεντβέντεφ- O τσάρος του καπιταλισμού


Η σύγχρονη ...δημοκρατία στην καπιταλιστική Ρωσία του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του 20% των υποψηφίων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για τις προσεχείς τοπικές εκλογές του Μάρτη. Ετσι, από τους 3.888 υποψηφίους του ΚΚΡΟ ακυρώθηκε η συμμετοχή των 769. Το ΚΚΡΟ κατήγγειλε, επίσης, το καθεστώς της κρατικής αυθαιρεσίας, εκβιασμών και πιέσεων, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, στο οποίο κατέφυγαν οι αρχές, για να εμποδίσουν την κάθοδο υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΡΟ.
Εξάλλου, εξακολουθεί να ισχύει - για 4η συνεχόμενη φορά - η απαγόρευση της συμμετοχής στις εκλογές όλων των επιπέδων για το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της Ρωσίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Χτες, μάλιστα, αναμενόταν να διεξαχθεί νέο έκτακτο συνέδριο του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας» - το οποίο συγκρότησε το «ΚΕΚΡ - ΕΚΚ» μαζί με μια σειρά άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για να ξεπεράσει τα εμπόδια στην πολιτική δράση που του έχουν βάλει οι ρωσικές αρχές - ώστε να εξαλειφθούν και οι επιπλέον «παρατηρήσεις» του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορούν στο καταστατικό της οργάνωσης, και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την τελευταία απόρριψη αναγνώρισής του. Αυτή είναι η ...δημοκρατία της δικτατορίας του κεφαλαίου και οι δήθεν «λεωφόροι της ελευθερίας».



Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: