Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών


Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους, προξενώντας εκτεταμένες ζημιές.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναμένουν την προκήρυξη και μέχρι στιγμής κάνουν μόνο εκτιμήσεις με βάση τα ευρήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, πιθανότερη εκδοχή θεωρείται, βάσει της μεθοδολογίας που χρησιμοποιήθηκε, ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς όμως να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.
Παράλληλα, όπως προέκυψε από την έρευνα στο χώρο της έκρηξης και στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό με εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμιτιδα ή ΤΜΤ σε ποσότητα περίπου δέκα κιλών. Η έκρηξη ήταν πλήρης γι΄ αυτό και δεν υπήρξαν πολλά υπολείμματα.
Το χρονικό της επίθεσης
Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 08:22 . Ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρητικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας, που είχε κλαπεί μια ημέρα πριν από το Γαλάτσι και ήταν σταυθευμένη έξω από το κτήριο, στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό και δεύτερο τηλεφώνημα σε πολιτική εφημερίδα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν άμεσα και έγκαιρα την περιοχή. Αγνωστοι ενημέρωσαν για την ύπαρξη του μηχανισμού στην μοτοσικλέτα, δίνοντας ταυτόχρονα τον τύπο (Kawasaki), το χρώμα (ασημί) και τον αριθμό κυκλοφορίας της.
Οι ζημιές στο κτήριο του Πρωτοδικείου από την έκρηξη είναι εκτεταμένες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε προσόψεις παρακείμενων κτηρίων και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ιδιαίτερα αισθητή έγινε από οδηγούς που κινούνταν στη Λ. Κηφισίας.

ΠΗΓΕΣ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ- ΑΠΕ /ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: