Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Παρά το κρύο -Νέες διαδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία από χιλιάδες φοιτητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ-Peter Macdiarmid/Getty Images


Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν σήμερα στο κεντρικό Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων από το 2011, ενώ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας φρουρούσε την περιοχή κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ από το κοινοβούλιο, όμως κάποια μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που παίρνουν μέρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας, αναμένεται να το καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία, ενώ και ορισμένοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος πρόκειται να ταχθούν κατά του νομοσχεδίου.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι αυτοί που έχουν βρεθεί κυρίως στο στόχαστρο των φοιτητών γιατί προεκλογικά είχαν δεσμευθεί ότι ήταν αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων, ενώ δήλωναν ότι θα τα μείωναν σταδιακά τα επόμενα έξι χρόνια.

Η κυβέρνηση πάντως ισχυρίζεται ότι η αύξηση αυτή είναι αναγκαία για να μπορέσει να διατηρηθεί η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ οι επικριτές του σχεδίου ότι θα αποτρέπει τους λιγότερο εύπορους μαθητές από το να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο.



ΠΗΓΗ :WWW.NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: