Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Με διαρροές ψηφίστηκε το ν/σ για τα δίδακτρα. Τραυματισμοί σε συμπλοκές για το νομοσχέδιο στο Λονδίνο .

Αναδημοσίευση από το www.skai.gr



Με διαρροές 40 βουλευτών από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει τριπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων. 

Την ίδια ώρα, έξω από το Κοινοβούλιο σημειώνονταν συγκρούσεις φοιτητών που διαδήλωναν και αστυνομικών με αρκετούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές.
 
Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων χτύπησε σοβαρά στον λαιμό. Ο δεύτερος άνδρας που ανήκει στην έφιππη αστυνομία νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έπεσε από το άλογό του. 

Επίσης, αρκετοί φοιτητές έφυγαν από τις συγκρούσεις με ματωμένο το πρόσωπό τους μετά από την παρέμβαση αστυνομικών, που προσπάθησαν με την χρήση κλομπ να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές ψηφίζουν το νόμο για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων. 

«Ήμουν στην πρώτη γραμμή, περπάτησα μέχρι τη γραμμή της αστυνομίας, με τα χέρια πίσω από την πλάτη, εξηγώντας ότι η περικύκλωση τους ήταν ανήθικη και απάνθρωπη» δήλωσε ένας φοιτητής του Goldsmiths College του Λονδίνου, ο 23χρονος Τζούλιαν Φίλιπς, έχοντας αίμα στο κεφάλι του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά άτομα συνελήφθησαν, χωρίς να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός. Στις προηγούμενες φοιτητικές διαδηλώσεις περισσότερα από 200 άτομα είχαν συλληφθεί στη βρετανική πρωτεύουσα. 


Πηγή; www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: