Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

· Κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων νοσοκομείων, σχολείων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Κόβουν παροχές, μεταθέτουν το κόστος στις πλάτες του λαού τον οδηγούν όλο και πιο πολύ στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.

· Ξεπουλούν-ιδιωτικοποιούν τις ΔΕΚΟ αυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών, καταργούν διευκολύνσεις προς το λαό.

· Πλάι πλάι με νέο μισθολόγιο, με νέα επιδρομή στο εισόδημα των δημοσιών υπαλλήλων, με νέα ληστεία σε δώρα και μερίσματα στους συνταξιούχους, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ ,του ΛΑΟΣ και της νεότευκτης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, εκτελούν με το πιο δουλικό τρόπο τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Για το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες του λαού, για την διαμόρφωση ενός κράτους που θα λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος του κεφαλαίου.

Σε αυτές τις συνθήκες οι αντιστάσεις δεν μπορεί να είναι νικηφόρες αν δεν είναι μαζικές και παλλαϊκές. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του λαού απαραίτητος όρος για την νίκη. Ο συντονισμός και η κοινή πάλη των εργαζομένων στο «στενό» και «ευρύτερο» δημόσιο τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Πόσο μάλλον όταν η συνδικαλιστική ηγεσία σκορπάει τη μοιρολατρία και τη παθητικότητα και αναζητάει «διαλόγους» και «διαφορετικά μίγματα πολιτικής».

Σε αυτή τη λογική εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τον δημόσιο τομέα, σας καλούμε να συζητήσουμε για την εποχή που διανύουμε για τις δυνατότητες των αντιστάσεων, για την οργάνωση της πάλης.

Για να κάνουμε τη Γενική Απεργία της 15 Δεκέμβρη ποτάμι οργής και αγώνα ενάντια στο μνημόνιο. Για να αποτελέσει ένα γεγονός εφάμιλλο της απεργίας στις 5 του Μάη. Για να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου γύρου αντίστασης και πάλης. Για να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε τον παρατεταμένο ξεσηκωμό που απαιτεί η αγριότητα της επίθεσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9/12/2010 7μμ-ΣΙΝΑ 16

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναγιώτης Χουντής (Δ.Σ. ΕΛΜΕ Πειραιά), Χόντζογλου Χρύσα (ΕΛΜΕ Πειραιά), Σακελλάρη Μαρία (Διδασκ. Σύλλογος Αλεξ. Δελμούζος), Δερμιτζάκη Βαγγελιώ (Διδασκ. Σύλλογος Αλεξ. Δελμούζος), Ουρανία Σταυρακάκη (ΕΛΜΕ Ελευσίνας), Παπακωνσταντίνου Σπύρος (ΔΣ σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ), Περίχαρος Δημήτρης (ΔΣ σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ), Χρόνη Μαρία (ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός), Κούτουλας Γιώργος (ΔΣ σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο»), Παπαδοπούλου Μαρία (Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Αθήνας), Μπιτοπούλου Ντίνα (Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Αθήνας), Κιζιρίδης Κώστας (ΕΘΕΛ), Θεοδοσοπούλου Ουρανία (Εθνική Τράπεζα), Βαϊτση Ελένη (Δήμος Ν.Σμύρνης), Σακκά Ρούλα (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων 7ου θεραπευτηρίου ΙΚΑ), Λίτσικα Αννα (Νοσοκομείο Γεννηματάς), Πετρούλια Ολγα (ΔΣ Συλλόγου προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: