Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία πολιτικών φορέων για τα γεγονότα στην Ευελπίδων 6/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την αναίτια και φασιστική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμιά πρόφαση, χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αλληλέγγυοι-ες.
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές του επιλογές, αδιαφορώντας για την σωματική ακεραιότητα.
Αν η κυβέρνηση θεωρεί οτι με αυτές τις μεθόδους, της βίας που θυμίζει παρακράτος, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα επιδεικνύει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην πιο βάναυση επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Νεολαία Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΑΡΑΝ, ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΚΟΑ, αλληλέγγυοι-ες

Δεν υπάρχουν σχόλια: