Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τρομο- κρατική Επίθεση στα γραφεία της Νεολαίας Συνασπισμού

Χθες το βράδυ μετά το μαζικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα γραφεία της οργάνωσής μας στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο, εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11μμ με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντάς  τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι «θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό”, κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα(!) λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους.
Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με την νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη, φανερώνοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιους… «θερμοκέφαλους» αλλά για την τακτική που συνειδητά επέλεξε η αστυνομική και πολιτική ηγεσία να ακολουθήσει.
Αυτό άλλωστε μαρτυρεί η σύνολη χθεσινή συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής. Ο «απολογισμός» των επιθέσεων στα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ στη χθεσινή διαδήλωση περιλαμβάνει τρεις συντρόφισσες που τραυματίστηκαν στο κεφάλι από κλομπ αστυνομικών στην οδό Πανεπιστημίου, οι οποίες μάλιστα κατέληξαν στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ επίθεση δέχτηκε το συγκροτημένο και περιφρουρημένο μπλοκ της οργάνωσής μας στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας καθώς πήγαινε να διαλυθεί στα γραφεία της οργάνωσης, όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αποφάσισαν να το διασχίσουν, «θερίζοντας» με ρόπαλα και ασπίδες τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά με φυσούνα στα πρόσωπά μας από απόσταση αναπνοής.
Η χθεσινή εκτεταμένη χρήση χημικών, το ξύλο και οι δεκάδες τραυματισμοί φοιτητών, οι συλλήψεις στο σωρό δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά: Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας του εργατικού και νεολαϊστικού κινήματος και στοχοποίησης των οργανώσεων της αριστεράς με στόχο να τσάκισει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας σε εκπαίδευση και εργασία και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Αναμένουμε την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκαν τα γραφεία πολιτικής νεολαίας από διμοιρίες των ΜΑΤ και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Αναγνωρίζουμε ως μόνο χρέος μας τη συσπείρωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί μια βίαιη διέξοδο από την κρίση με ισοπεδωμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: