Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ!
Με χημικά και γκλομπς αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές φοιτητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνοικό κλοιό στην πρεσβεία της Μ. Βρεττανίας προς επίδειξη αλληλεγγύης στους Βρετανούς φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αυξήσεις των διδάκτρων.  Σύμφωνα με πληροφορίες από άλλα ενημερωτικά sites έχουν γίνει πέντε προσαγωγές νεαρών, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Μετά την Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, φαίνεται πως φουντώνει το ποτάμι της φοιτητικής εξέγερσης και στην Ελλάδα. Σήμερα, Πέμπτη  δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι  κάλεσαν σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο και την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
   Τη στιγμή αυτή στην Αθήνα, αποφάσεις για καταλήψεις έχουν πάρει οι γενικές συνελεύσεις των περισσότερων σχολών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, η Φιλοσοφική Αθήνας, η Νομική Αθήνας κ.α.
    Ανάλογη είναι η εικόνα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Κρήτη, Ιωάννινα και Βόλο.

   Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συντονίσουν τη εκ νέου τη δράση τους μέσω της διεξαγωγής νέου γύρου γενικών συνελεύσεων την Τρίτη.


  Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης, έχουν αποτυπωθεί σε προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες έαν εφαρμοστούν θα μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε κέντρα κατάρτισης, φτηνού, ευέλικτου εργασιακού δυναμικού για τις επιχειρήσεις. Ενός εργασιακού δυναμικού που δεν θα έχει δικαιώματα ούτε τους ευρύτερους ορίζοντες που μπορεί να ανοίξει μια πραγματικά πανεπιστημιακή εκπαίδευση.


   Παράλληλα, προωθούνται η κατάργηση πολλών τμημάτων στο πρότυπο του Καλλικράτη καθώς και η εισαγωγή μάνατζερ στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.


   Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είναι βέβαιη πως η μνημονιακή συγκυρία θα τη βοηθήσει να δημιουργήσει το νέο «Πανεπιστήμιο ΑΕ». Το φοιτητικό κίνημα όμως μπορεί και θα καταφέρει να της χαλάσει τα σχέδια, όπως άλλωστε έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν!


Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: