Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τρομοκράτες οι Αμερικάνοι,συνεργάτες τρομοκρατών οι Βρετανοί ! Αποθήκευαν παράνομα βόμβες διασποράς οι ΗΠΑ.Σε βρετανικό έδαφος, και παρά την Συνθήκη του Όσλο που απαγορεύει ρητά την κατοχή και χρήση βομβών διασποράς.

Αποκαλύψεων συνέχεια από το wikileaks που έφερε στο φως συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ, προκειμένου να αποθηκευτούν σε βρετανικό έδαφος αμερικανικές βόμβες διασποράς.
Η συμφωνία έγινε παρά συγκεκριμένη συνθήκη που είχε υπογράψει το Λονδίνο, βάσει της οποίας απαγορεύονταν τέτοιου είδους όπλα στο έδαφός του.

Το αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο “ανέβηκε” στο Wikileaks και δημοσιεύτηκε από τη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" .

Κατά το έγγραφο, οι ΗΠΑ, που είχαν διαφωνήσει με την απαγόρευση χρήσης βομβών διασποράς συμφώνησε με το Λονδίνο, για μια "προσωρινή  εξαίρεση" που θα επέτρεπε την “φιλοξενία” τέτοιων όπλων σε βρετανικό έδαφος. Συγκεκριμένα σε διπλωματικό τηλεγράφημα σημειωνόταν πως: "Η μεταφορά  βομβών διασποράς στο Ντιέγκο Γκαρσία (σ.σ: ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, βρετανικό έδαφος που φιλοξενεί  από τις σημαντικότερες  αεροναυτικές βάσεις των ΗΠΑ. Στην βάση αποθηκεύονται αμερικανικά όπλα που χρησιμοποιούνται σε αμερικανικές στρατιωτικές επεμβάσεις) αποτελεί  προσωρινή εξαίρεση".     
Η “εξαίρεση” αυτή έρχεται όμως σε αντιδιαστολή με την Συνθήκη του Όσλο που υπέγραψε η Βρετανία το 2008  και απαγορεύει ρητά τις βόμβες διασποράς. 
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: