Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ- Νέα επιχείρηση κατά της Κούβας με βιντεοπαιχνίδι

Με νέα μέσα επιχειρεί ο ιμπεριαλισμός να νομιμοποιήσει τις δολοφονίες και τις επιθέσεις κατά της Επαναστατικής Κούβας, ενέργεια που καταγγέλλεται από την Κούβα.
Αυτή τη φορά, μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Σ' αυτό, ειδικές δυνάμεις επιχειρούν - με μυστικές αποστολές - να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Επανάστασης,Φιντέλ Κάστρο, ανατινάζοντας και καταστρέφοντας την πόλη της Αβάνας. Στο βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty Ops» της «Treyarch» ο «παίκτης» καλείται να χειριστεί όπλα και οχήματα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο «εχθρικό έδαφος» της Κούβας με πρώτη «αποστολή» τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.
Οπως σημειώνει το «Cubadebate» η προώθηση αυτού του παιχνιδιού έχει μεταξύ άλλων και μια διεστραμμένη λογική.
Από τη μια, δοξάζει τις επιθέσεις και τις δολοφονικές απόπειρες κατά του ηγέτη της Επανάστασης, νομιμοποιώντας τις δολοφονίες στο όνομα της ...διασκέδασης, από την άλλη, ενθαρρύνει τέτοιες ψυχοπαθητικές ενέργειες, δηλητηριάζοντας τα μυαλά των παιδιών και των εφήβων, τους κύριους αποδέκτες του βιντεοπαιχνιδιού.
Στα πάνω από 50 χρόνια ζωής της Κουβανικής Επανάστασης, οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ δεν κατάφεραν με τις 638 απόπειρες κατά της ζωής να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Επανάσταση, Φιντέλ Κάστρο, ούτε να ανατρέψουν την σοσιαλιστική εξουσία, παρά τις δολιοφθορές, τις επιθέσεις, τις αντεπαναστατικές ενέργειες και τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Ούτε θα τα καταφέρουν μέσω της εικονικής πραγματικότητας...

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: