Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ - Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Λαϊκές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τη μέρα που έρχεται η τρόικα. Αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα
Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνησης νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Λαϊκές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αλικαρνασσός), στηνΚομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο, στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, στηνΑλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και στη Δράμα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Η ανάγκη να πλημμυρίσει ο λαός τη Δευτέρα τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στον απόηχο των προχθεσινών εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι ετοιμάζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας νέο χτύπημα στα Ταμεία.

Τα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, θα βρεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα και θα αποτελέσουν μέρος του νέου πακέτου μέτρων που θα σκάσει στην πλάτη του λαού μετά τις 15 Νοέμβρη, αν δε σταλεί βροντερό το μήνυμα ότι η πολιτική τους δεν απολαμβάνει καμιά ανοχή.
Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μην εφαρμόζουν μια κλαδική ΣΣΕ, ακόμα και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για να αβγατίσουν τα κέρδη τους και να χάσει μια και καλή η εργατική τάξη το στοιχειώδες δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Το υπουργείο Εργασίας κάνει επίσης λόγο για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας», προαναγγέλλοντας νέους νόμους που ελαστικοποιούν την εργασία, σε συνέχεια εκείνων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού. Οι προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας ότι «το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας είναι πολύ υψηλό και εξετάζουμε πώς μπορούμε πραγματικά να μειώσουμε αυτό το κόστος», αλλά και η παλιότερη δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου, τον περασμένο Αύγουστο, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές «μπορεί και πρέπει να μειωθούν», είναι ανάγκη να χτυπήσουν καμπανάκι.
Με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν και πρέπει να δώσουν αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για το εμπόδισμα και την ανατροπή την πολιτικής που θέλει ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο, είτε μέσω της μείωσης των μισθών είτε μέσω της χρηματοδότησής της από κρατικά κονδύλια, δηλαδή από τα λεφτά του ίδιου του λαού.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: