Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τώρα η ώρα για το επόμενο βήμα !

Τώρα η ώρα για το επόμενο βήμα

Είναι βέβαιο ότι χτες χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου έκαναν το βήμα, αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, προσπέρασαν τα εμπόδια και ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως βέβαιο είναι ότι πολλοί ακόμα βρέθηκαν ένα βήμα από το να ψηφίσουν τους συνδυασμούς που στήριξε το Κόμμα, άσχετα με το αν τελικά δεν περπάτησαν μέχρι το τέλος του δρόμου. Για όλους αυτούς, ανεξάρτητα απ' το τι ψήφισαν χτες, το σήμερα ξημέρωσε με μία βεβαιότητα: Της ανάγκης να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, να γίνουν θαρρετά βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού στα ταξικά συνδικάτα και στις αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος, να σπάσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία, η απογοήτευση με την οποία θέλουν να τους δηλητηριάσουν τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους, ότι τίποτα δε γίνεται, πως η βαρβαρότητα της στρατηγικής του μνημονίου είναι δήθεν μονόδρομος.
Χειρότερα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη ληφθεί και θα κάνουν αφόρητο το φορτίο των προβλημάτων στις πλάτες του λαού. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., η ΕΕ και το ΔΝΤ ξέρουν ότι η δυσαρέσκεια και η οργή συσσωρεύονται και αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν ενάντια στην πολιτική τους. Γι' αυτό προσπαθούν να τον καθηλώσουν, να τον ενσωματώσουν. Να τον κρατήσουν στη γωνία ή να τον κάνουν συμμέτοχο στη βαρβαρότητα, καλλιεργώντας την ψυχολογία του αναγκαίου κακού με το μνημόνιο, που του σφίγγει τη θηλιά στο σβέρκο. Με νύχια και με δόντια, με εκβιασμούς, καλλιεργώντας το φόβο, κραδαίνοντας σαν απειλή πότε την αποσταθεροποίηση και πότε τη χρεοκοπία, πότε και τα δύο μαζί. Στο απόγειο του αποπροσανατολισμού, σκάβουν τώρα για το λαό το λάκκο της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ετοιμάζοντας στο παρασκήνιο κυβερνήσεις συνεργασίας και συνασπισμούς κομμάτων, για να σερβίρουν τα παλιά υλικά σαν δήθεν καινούρια, να θωρακιστεί το αστικό πολιτικό σύστημα και η εξουσία των μονοπωλίων.
Ο λαός ξέρει, το ζει, η ζωή του έχει ήδη αποσταθεροποιηθεί. Το λαϊκό νοικοκυριό βυθίζεται καθημερινά, ολοένα και περισσότερο στη χρεοκοπία. Τίποτα δεν έχει να φοβηθεί. Χρέος στον εαυτό του και στα παιδιά του, που θα ζήσουν χειρότερα απ' αυτόν, είναι να το παρεμποδίσει. Αφοβα να ορθώσει το ανάστημά του, να απορρίψει το ρόλο του θεατή και του κομπάρσου που του επιφυλάσσουν. Σταθερός λαός σημαίνει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, οργανωμένος στα ταξικά συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, παίρνοντας την ευθύνη να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική. Η επόμενη μέρα είναι εδώ. Το ΚΚΕ είναι εδώ. Πρέπει κι ο λαός να δηλώσει «παρών». Ανεξάρτητα απ' το τι ψήφισε ο καθένας. Να κάνει το επόμενο βήμα, μπροστά. Ο δρόμος αυτός στις 15 του μήνα περνάει από τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μέρα που φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα. Απ' αυτή την παλλαϊκή συγκέντρωση δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Πηγή :www.rizospastis.gr - B.N.

Δεν υπάρχουν σχόλια: