Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων

 Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους. Το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο του.
  • Σημειώνεται μεγαλύτερη αύξηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγάλες περιφέρειες, στις εργατικές, λαϊκές περιοχές με οξυμένα προβλήματα στους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες, εκεί δηλαδή που υπάρχουν αυξημένες προϋποθέσεις να διαμορφωθεί και να αποκτήσει γερά θεμέλια το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.
  • Η αύξηση περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • Μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

  • Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ εκεί που αναμετρώνται μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο. Λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική.
  • Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άμεσα να βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει, να αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.

 Πηγή:www.rizospastis.gr

3 σχόλια:

haridimos είπε...

Στους πίνακες λείπει κάποιος, αλλά δεν πειράζει..
θα το συνηθίσουν..

Red Star είπε...

Έχεις φυσικά ,δίκιο λείπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,όπως κι η ΔΗΜ.ΑΡ, επειδή είναι εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (και καλά μια δικαιολογία που θα έλεγε ο Ριζοσπάστης).Και η άνοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε ψήφους από το Κ.Κ.Ε.Αλλά το φαινόμενο ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είσαι σίγουρος σύντροφε ότι συζητιέται ήδη (και όχι απαραίτητα αρνητικά)ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους του Κ.Κ.Ε και φαντάζομαι θα συζητηθεί και στα όργανα του κόμματος.(Εκεί δεν παίρνω όρκο τι θα παιχτεί).Πιστεύω όμως ότι αν και χτυπιέται ιδεολογικά η αντικαπιταλιστική αριστερά από το Κ.Κ.Ε, δεν θεωρείται εχθρός όπως πχ ο ΣΥΝ.Και πάντα μιλάω για τα υψηλόβαθμα στελέχη του Κ.Κ.Ε και όχι για τα μέλη ή τα μη μέλη που σαφώς δεν έχουν στο μυαλό τους τις εποχές Γράψα-διάσπασης της ΚΝΕ.Γιατί οι περισσότεροι προσδοκούν στο μέλλον και δεν αναμασούν το παρελθόν.Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνεται...

jorje7 είπε...

Mono thetiko einai to gegonos tis anodou tis Antarsya. Tiroumenon ton analogion exei megaliteri anodo.
Ston rizospasti kairo tora exoun pesei pia oi tonoi kai den thimamai na eida kati to arnitiko gia ton Xagio.
Makari na pame akoma pio pera se synenoisi kai synergasia.
To oti den yparxei kati arnitiko mallon einai ena proto thetiko vima.