Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Αλβανία: 6 νεκροί και πολλοί τραυματίες από πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα 100 μέτρων

Πηγή:www.agelioforos.gr


Έξι νεκροί, 20 τραυματίες από τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.


Γύρω στις 9:30 απόψε το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τίρανα, στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βράτανα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων.

Ήδη συνεργεία διάσωσης έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος και ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.


Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα αν μεταξύ των επιβατών ήταν και Έλληνες εκτός από τους Αλβανούς.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκαν για το δυστύχημα τα εξής:
«Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο παρεκτράπη της πορείας του, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, και κατέπεσε σε χαράδρα στην Αλβανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 άτομα, οι ιθαγένειες των οποίων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Για το θέμα έχει επικοινωνία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας με τον υπουργό εξωτερικών της Αλβανίας κ. Έντουαρτ Χατζινάστο προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις αλβανικές αρχές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του γνώρισε, πρώτον, ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να διαθέσουν άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων και, δεύτερον, ότι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τραυματίες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα».

Πηγή:www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: