Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία του Θανάση Παφίλη υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση,στην μεγάλη συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίο του Άρεως.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
Αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέες και νέοι, γυναίκες του Λεκανοπεδίου της Αττικής,
ΣΕ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
Το ποτήρι της αγανάκτησης και της οργής έχει πια ξεχειλίσει.
Ήρθε η ώρα να γίνει δύναμη. Να μιλήσετε εσείς τώρα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να δώσετε απάντηση στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ πως δεν ανέχεστε πια σε μια εποχή που η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, ο πλούτος που εσείς παράγετε και είναι κυριολεκτικά αμύθητος, να σας ζητούν να ζήσετε χειρότερα.
Αποφασίστε με κριτήριο τις δικές σας ανάγκες!
Αποφασίστε με βάση την πείρα σας από όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τη στάση των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση.

Αποφασίστε με το βλέμμα στο μέλλον της οικογένειάς σας, μπροστά στην αντιλαϊκή θύελλα της πολιτικής της ΕΕ και της άρχουσας τάξης που θα δυναμώσει μόλις κλείσουν οι κάλπες.
Μισθωτέ, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε,
Δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να σε ξεγελάσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Γνωρίζεις, θυμήσου τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια πριν εκδηλωθεί η κρίση. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις μέσα σε έξι χρόνια είχαν 50 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη. Κέρδη που προήλθαν από την κατεδάφιση των δικών σου ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Από το πάγωμα των μισθών, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Σου είπαν και σου λένε ψέματα πως η αύξηση της κερδοφορίας των ομίλων θα φέρει και λαϊκή ευημερία. Γνωρίζεις πως συμβαίνει το αντίθετο.
Απευθυνόμαστε στα λαϊκά στρώματα που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ρωτάμε:
Αλήθεια, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και που οξύνονται συνεχώς, για όλα τα προβλήματα που κάνουν κυριολεκτικά αφόρητη τη ζωή σας φταίει ότι δεν υπήρχε ο Καλλικράτης και ικανά πρόσωπα στους Δήμους και στις Νομαρχίες της Αττικής;
  • Για τη συρρίκνωση των ναυπηγείων, την ανεργία που θερίζει τη ζώνη του Περάματος- όταν οι εφοπλιστές έχουν παραγγείλει πάνω από 2.500 πλοία τα τελευταία χρόνια- φταίνε τα «ανίκανα» πρόσωπα της τοπικής διοίκησης;
  • Για την έλλειψη αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, για την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα στο Θριάσιο και στα Οινόφυτα φταίει η έλλειψη του Καλλικράτη;
  • Για το κάψιμο της Πεντέλης και της Πάρνηθας ποιος φταίει αλήθεια;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος που δεν μπορεί η λαϊκή οικογένεια να αποκτήσει φθηνή, ασφαλή, ποιοτική στέγη;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τις προκλητικές ελλείψεις στην αντισεισμική θωράκιση, στην αντιπλημμυρική προστασία;
  • Ποιος φταίει για το σύνολο των προβλημάτων από την κυκλοφοριακή συμφόρηση μέχρι το χάλι της επικίνδυνης διαχείρισης των απορριμάτων;
  • Πίσω από όλα, μα όλα τα προβλήματα κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές που τα υπηρετούν. 
  • Κρύβεται ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτή είναι η αλήθεια!
Αυτός ο αδιέξοδος δρόμος στον οποίο βαδίζουν όλα αυτά τα χρόνια  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ο μεγάλος ένοχος για την μετατροπή όλων των βασικών δικαιωμάτων σου σε εμπορεύματα. Αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος καταργεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία, στην επικοινωνία, στη μετακίνηση, στη μεταφορά μέσα και έξω από τη πόλη, στη θέρμανση και στην ύδρευση των σπιτιών.
Οι ιδιαίτεροι στόχοι που προωθούν οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την Αττική δεν καθορίζονται απ' της ανάγκες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων για μεταφορές- διαμετακόμιση εμπορευμάτων, για τουρισμό πολυτελείας, για τη λεγόμενη «πράσινη ενέργεια» Οι πραγματικοί ωφελημένοι θα είναι ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων θα επεκταθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η προσωρινή κακοπληρωμένη εργασία, η κατάργηση κάθε όρου προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Βασικοί κλάδοι της μεταποιητικής βιομηχανίας που μπορούν να καλύψουν εγχώριες ανάγκες όπως τα ναυπηγεία και η κλωστοϋφαντουργία θα συρρικνωθούν ακόμα πιο πολύ. Η μεγάλη αύξηση της μεταφορικής κίνησης χωρίς τα αναγκαία έργα περιβαλλοντικής προστασίας θα οδηγήσει σε αύξηση της ατμοσφαιρικής και της θαλάσσιας ρύπανσης. Το λαϊκό εισόδημα θα γνωρίσει νέα αφαίμαξη για τη κρατική στήριξη των ιδιωτικών ομίλων μέσα απ' τις ΣΔΙΤ και τις Συμβάσεις παραχώρησης.
Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουν ο Σγουρός, ο Κικίλιας, ο Δημαράς και ο Μητρόπουλος αν εκλεγούν στην περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή άλλωστε έχουν δεσμευτεί και αυτοί και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν.
Θα βάλουν πλάτη για να μετατραπούν πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Καλλικράτη. Θα χύνουν υποκριτικά δάκρυα για την αύξηση της ανεργίας και θα στηρίζουν την πληρωμή των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών απ' τους φορολογούμενους δηλαδή απ' το λαό. Θα εγκρίνουν ομαδικές απολύσεις και θα διοχετεύουν με φθηνό εργατικό δυναμικό και μαθητευομένους τους μεγάλους ομίλους. Θα επιβάλουν σκληρή φορολογία και τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Όλοι τους άλλωστε έχουν ταχθεί επί της ουσίας με τον Καλλικράτη. Όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους και της Νομαρχίες που συγκυβερνούσαν στηρίξαν τον Καπποδίστρια και την αντιλαϊκή πολιτική. 
Ο Σγουρός, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ο Κικίλιας της ΝΔ Καυγαδίζουν ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής αυτής της πολιτικής. Ο κ. Σγουρός μάλιστα υπερηφανεύεται πως έχει περίσσευμα 220 εκατομμύρια ευρώ στη Νομαρχία Αθήνας και ρωτάμε: με όλο αυτό το χάλι στην Αθήνα, με τεράστια ανεργία, με τεράστιες ελλείψεις για τα λαϊκά στρώματα είναι δυνατόν να θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η Νομαρχία Αθήνας δεν έχει διαθέσει έστω αυτά τα χρήματα για τις λαϊκές οικογένειες;
Ο κ. Δημαράς εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ανεξαρτησίας και της εντιμότητας. Ταυτόχρονα, δηλώνει πως είναι ΠΑΣΟΚ! Τόση ανεξαρτησία! Στηρίζει όλη αυτή την πολιτική, συζητά με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, έχει στο ψηφοδέλτιό του εκπρόσωπο της Μπακογιάννη, και αυτά τα θεωρεί εντιμότητα!
Εμφανίζεται ενάντια στο μνημόνιο, στηρίζει τους νόμους και την κυβέρνηση που εφαρμόζουν το μνημόνιο. Είναι με όλους και δε συγκρούεται με κανένα.  Δε λέει τίποτε για την αιτία των προβλημάτων. Γιατί άραγε; Για να ψαρεύει στα θολά νερά. Για να παγιδεύσει τον κόσμο σε μια ανώδυνη ψήφο που θα την επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και την κυρίαρχη πολιτική.
Ο δε κ. Μητρόπουλος που στηρίζεται από το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, αφού είναι η τρίτη φορά που ξαναφεύγει από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως παραμένει ΠΑΣΟΚ. Δηλώνει κατά του Μνημονίου, αλλά υπέρ της ΕΕ που επιβάλλει τα μέτρα του Μνημονίου.
Απέναντί τους βρίσκονται οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Εμείς λέμε ευθέως στο λαό: για να πάρει ανάσα χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική, χρειάζεται άλλη πολιτική και γι' αυτή θα παλέψουμε.
Τα προβλήματα του Λεκανοπεδίου δε λύνονται με διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και τον κ. Παμπούκη. Αυτός έχει το fast track και μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους αεροδρόμιο Ελληνικού, λιμάνι, ελεύθερους χώρους. Ούτε άλλωστε με την κ. Διαμαντοπούλου που μας υπόσχεται ότι θα μετατρέψει την Αττική σε silicon valley.
Ούτε βέβαια μπορούν να τα αντιμετωπίσουν Δον Κιχώτες και ξένοιαστοι καβαλάρηδες που εξαντλούνται σε λογοκοπία και κούφια συνθήματα.
Εμείς δε λέμε γελοιότητες, ότι αν εκλεγούμε θα χτίσουμε μια «ελεύθερη Αττική» μέσα σε μια Ελλάδα που όλοι οι εργαζόμενοι είναι του «κλώτσου και του μπάτσου» από τους εκμεταλλευτές τους.
Εμείς λέμε ότι χρειάζεται οργανωμένο κίνημα, μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, πάλη μαζί με όλη την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους για τη συμμαχία τους. Χρειάζεται πολιτική δύναμη που δε θα λυγίσει μπροστά στο πρώτο φύσημα του αέρα μπροστά σε κάθε δυσκολία.
Οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, οι υποταγμένοι στο μονόδρομο της ΕΕ, δε θέλουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τα προβλήματα του κόσμου. Δεν τα ζουν, δεν είναι μέσα στους αγώνες του.
Θα διαβουλεύονται με την κυβέρνηση και τους σπόνσορες, θα είναι καλοί μεσάζοντες και σερβιτόροι των μεγάλων συμφερόντων. Φορομπήχτες για το λαό, δουλικοί για την πλουτοκρατία. Το έχουν αποδείξει πολλά χρόνια τώρα. Γι' αυτό και αυτοί και τα κόμματά τους ζητούν συναίνεση.
Συναίνεση σημαίνει να τσαλαπατάει ο εργοδότης τον εργάτη. Να του πετάει ένα ξεροκόμματο 300- 400 ευρώ και να του λέει και ευχαριστώ.
Συναίνεση σημαίνει να δουλεύει part time ο νέος με 200 ευρώ και να δηλώνει ευχαριστημένος, γιατί δεν είναι άνεργος.
Συναίνεση σημαίνει υποταγή στη σημερινή βαρβαρότητα.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και τους δήμους θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και τη διαχείριση για να δώσουν ανάσα στο λαό που συντρίβεται. Θα πειθαρχήσουμε στα λαϊκά συμφέροντα και θα απειθαρχήσουμε στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
Αισθανόμαστε σίγουροι και δυνατοί. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και τη δύναμή του. Δεν τον φοβόμαστε. Τον καλούμε να δείξει τη δύναμή του. Σ' αυτή πιστεύουμε γιατί είμαστε κομμάτι του.
Έχουμε μεγάλη πείρα. Μεγάλη παράδοση. Όλες οι γειτονιές της Αθήνας, οι πόλεις της Αττικής πρέπει να θυμούνται τους δημάρχους του ΚΚΕ. Στην Κοκκινιά, την Καισαριανή, το Περιστέρι, την Αγ. Βαρβάρα, την Πετρούπολη, το Βύρωνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό και αλλού.
Οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ δήμαρχοι μαζί με το λαό ήταν εκείνοι που έδωσαν μάχες νικηφόρες. Για όλα τα λαϊκά προβλήματα, για λαϊκές υποδομές, για ελεύθερους χώρους. Ήταν εκείνοι που μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα συνέβαλαν σε όποιες κατακτήσεις είχε ο λαός.
Αυτό ζητάμε και σήμερα. Δώστε μας δύναμη, ώστε μαζί να τους σταματήσουμε.
Να κάνουμε μια νέα αρχή λαϊκής αντεπίθεσης στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση.
Να στεριώσουμε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που θα επιβάλει έναν άλλο λαϊκό δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας για αυτούς που παράγουν τον πλούτο και δεν τον απολαμβάνουν.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και εργαζόμενες που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΝΔ και τους καλούμε:
Τώρα κάντε το βήμα!
Ψηλά το κεφάλι!
Λαϊκή Συσπείρωση παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: