Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το εργατικό ατύχημα στην Χαλυβουργία Ελλάδας

Πάνω από 70 τόνοι καυτής λάβας έπεσαν πάνω σε τέσσερις εργάτες επειδή το συρματόσχοινο ήταν φθαρμένο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο. Το ΚΚΕ εκφράζει την οργή του για το νέο έγκλημα, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειες  τους.
Αυτούς τους κινδύνους, αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζει πια μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης στους χώρους δουλειάς. Η έλλειψη μέτρων προστασίας διευρύνεται παράλληλα με την επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με την αύξηση της ανεργίας. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να ανέχεται άλλο την πολιτική που έχει ως στόχο να γίνεται όλο και πιο φθηνή η εργατική της δύναμη για να προστατευθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγαλοκαπιταλιστών.
Όχι άλλα δεινά, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών.
Αποκτά κατεπείγουσα αναγκαιότητα η ανάπτυξη της οργάνωσης και της πάλης της με αφετηρία τους χώρους δουλειάς για τα σύγχρονα δικαιώματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές, αυτοί δεν μπορούν χωρίς εμάς να παράγουν κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: