Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ - Αντικομμουνιστικό ντελίριο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βλέποντας την άνοδο του Κ.Κ.Ε στα Νησιά του Ιονίου.

Σαν τη γάτα που προσπαθεί να σκεπάσει ό,τι προδίδει το ίχνος της, ο Χ. Μπούκας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, προσπάθησε με συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», να σβήσει από το χάρτη τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ και για να το πετύχει άρχισε να ξεστομίζει διάφορα περί ΚΚΕ που είναι συνεπές στο «σταλινικό πρότυπο», ενώ αναφερόμενος στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε μίλησε για «απόλυτο συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης από μια μικρή κλειστή κομματική νομενκλατούρα. Πρότυπο που όλοι οι λαοί των κρατών με κομμουνιστική καθοδήγηση απέρριψαν με κόστος, αίμα, διώξεις και ανθρώπινες ζωές». Κι αφού ξεμπέρδεψε έτσι φτηνά με μια ολόκληρη ιστορική περίοδο από την οποία απορρέουν ακόμα και σήμερα σημαντικότατες κατακτήσεις για την εργατική τάξη όπου γης, κατέφυγε και πάλι στη λάσπη: «Στη δεδομένη περίοδο - αποφάνθηκε - ο αγώνας του ΚΚΕ εξαντλείται στην προσπάθεια μεγιστοποίησης του ποσοστού του κόμματός του για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».



Από το υπόλοιπο περιεχόμενο της συνέντευξής του αποκαλύπτεται το «γιατί» αυτού του αντικομμουνιστικού ντελίριου: Προσπαθεί να τηρήσει στο ακέραιο την κυβερνητική γραμμή. Ετσι, δήλωσε ευθέως ότι οι επικείμενες εκλογές είναι «πολιτικός αγώνας». Τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια «δομική αλλαγή μετασχηματισμού της κεντρικής διοίκησης του ελληνικού κράτους», που προσφέρει ευκαιρίες και προκλήσεις «τόσες όσες τόσα χρόνια αγωνιζόμασταν για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιφέρειας»! Και σε ό,τι αφορά το μετασχηματισμό του κράτους, ο Χ. Μπούκας είπε ότι «μπορούν να τον εξυπηρετήσουν εκείνοι που ιδεολογικά τον πιστεύουν», ξεκαθαρίζοντας πως αυτές είναι οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, αντί να απολογηθεί για το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έχει λεηλατήσει το λαϊκό εισόδημα, έχει γκρεμίσει ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργατικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αντί να απολογηθεί για τα 50 δισ. ευρώ που χορηγεί στις τράπεζες φτάνοντας έτσι το συνολικό ποσό στα 78 δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, που μειώνει το συντελεστή των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων από το 24% στο 20% μέσα στο 2011, χορηγεί μέσω του ΕΣΠΑ στο μεγάλο κεφάλαιο περίπου 25 δισ. ευρώ, πετσοκόβει τις κοινωνικές δαπάνες για Υγεία και Παιδεία, επιτέθηκε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και αντικομμουνισμό ενάντια στο ΚΚΕ. Είχε το θράσος να μιλήσει ακόμη και για αίμα, όμως κουβέντα δεν είπε για το αίμα που δίνει η εργατική τάξη στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Το ΚΚΕ παλεύει σταθερά με όλους τους τρόπους για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Μόνο η υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή και στο Δήμο με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Κωνσταντίνου, καθώς και τους υποψηφίους στους δήμους και των υπολοίπων νησιών της περιφέρειας, αποτελεί το κλειδί στις 7 Νοέμβρη, για να δυναμώσει η ελπίδα και η αποτελεσματικότητα της λαϊκής πίεσης και αντεπίθεσης».

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

kazanias είπε...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΚΟΤΙΣΕΙ Τ΄Α...Α ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ.
ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΔΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΡΑΓΙΑΣ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΛΕΓΕ.
ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΜΕ ΣΟΒΑΡΟ...