Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Θερμότατη υποδοχή από τους αγρότες στον Βαγγέλη Μπούτα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Βαγγέλη Μπούτα στα χωριά των Φαρσάλων
Ο Β. Μπούτας
Θερμότατη ήταν η υποδοχή που βρήκε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από τους αγρότες χωριών των Φαρσάλων, στα οποία περιόδευσε την περασμένη Κυριακή. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Φαρσάλων, Αστ. Μολόχα, και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Παύλο ΡιζαργιώτηΓιώργο Νικολόπουλο και Νίκο Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε τα χωριά Σταυρός, Αγιος Γεώργιος, Κατωχώρι, Ανωχώρι, Σιτόχωρο και Βαμβακού.
Οι αγρότες που τον υποδέχονταν στις πλατείες και στα καφενεία των χωριών εκδήλωναν, με έντονο και παραστατικό τρόπο, όχι μόνο την εκτίμησή τους στο πρόσωπο ενός ακατάβλητου αγωνιστή της αγροτιάς, αλλά και την πίστη και την πεποίθησή τους ότι ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας μπορεί ν' αποτελέσει τη «μεγάλη έκπληξη των εκλογών». Κι έχει σημασία ότι αυτό το θέλουν και το υποστηρίζουν άνθρωποι που - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - ανήκουν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, η οποία ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες.

Κυρίαρχο ζήτημα και μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, αυτό το διάστημα, οιτεράστιες καταστροφές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι κι αυτό ήθελαν να κουβεντιάσουν με έναν, πραγματικά, δικό τους άνθρωπο οι αγρότες των χωριών. Εκδηλη η αγανάκτηση και η οργή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ και όχι από τον ΕΛΓΑ - το ανακοίνωσε, «ορθά κοφτά», στη Βουλή ο Κ. Σκανδαλίδης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκου - που σημαίνει ότι οι πληγέντες θα πάρουν μερικές πενταροδεκάρες σαν αποζημίωση (από 2 μέχρι 5 ευρώ το στρέμμα!), όταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ζημιά είναι ολοκληρωτική.
Ο Β, Μπούτας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δοθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς, τονίζοντας ότι αυτό που θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση να το δεχτεί είναι η καταδίκη της στις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και οι αγώνες των αγροτών.
Κι αναφερόμενος στους άλλους υποψηφίους, επισήμανε: «Βγήκε ο Παπατόλιας και ζήτησε από την κυβέρνηση του κόμματος που τον υποστηρίζει ν' αλλάξει την απόφασή της και να δεχτεί να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Καλά, ποιον πάει να κοροϊδέψει; Νομίζουν εκεί στο κυβερνών κόμμα ότι οι αγρότες "τρώνε κουτόχορτο" για να τους ξεγελούν οι κάθε λογής πολιτικάντηδές τους; Από την άλλη ο Αγοραστός ωρύεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ομως, τα ίδια δεν έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας ήταν βουλευτής; Οσον αφορά τον Ροντούλη, αυτός έχει γίνει "μανούλα" στις "κωλοτούμπες" κι είναι "μάστορας" στο λαϊκισμό. Εσείς, πάντως, θυμάστε ότι, όταν βρισκόμασταν στα μπλόκα, ο αρχηγός του Ροντούλη ζητούσε από τον εισαγγελέα να στείλει τα ΜΑΤ να μας "μπουζουριάσουν" για να σταματήσει η κινητοποίηση».

Πηγή:www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

kazanias είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΒΡΕ!

Red Star είπε...

Καλή επιτυχία στον Βαγγέλη Μπούτα, κάτι μου λέει πως θα πάει πολύ καλύτερα από όσο περιμένουμε !