Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Να γινει η οργη μας, δραση!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
να γινει η οργη μας, δραση!
Εργάτες, εργαζόμενοι
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη είναι κρίσιμη. Ο πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη πιο σκληρούς όρους. Μετά από την ψήφιση των μέτρων που ισοπεδώνουν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, μετά από τους νόμους που καταληστεύουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης, απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων), ένα νέο κύμα αντεργατικών μέτρων είναι ήδη έτοιμο! Μέτρα που θα βυθίσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέτρα που θα σημάνουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Αυτή είναι η πολιτική που επιβάλλει το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και σε αυτήν υπακούει πρόθυμα η κυβέρνηση και το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ). Μια πολιτική που, στο όνομα των απανωτών Μνημονίων ξεριζώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, ανατρέπει ακόμη και τις πιο βασικές συνθήκες της ζωής του λαού και των εργαζομένων. Τα δικαιώματα στη δουλειά, στο ωράριο, στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στο συνδικαλισμό, στις συλλογικές συμβάσεις, στην απεργία, στη διαδήλωση είναι όλα στον αέρα.
Ήδη τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά είναι δραματικά: Χιλιάδες οι απολύσεις, εκατοντάδες τα κλεισίματα επιχειρήσεων, καθημερινοί οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, εάν δεν τους σταματήσουμε. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η επίθεση στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, τα συνεχιζόμενα λουκέτα σε εργοστάσια και επιχειρήσεις θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τις ουρές των ανέργων, θα σημάνουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, μεγαλύτερους εκβιασμούς για υποχωρήσεις και σκύψιμο του κεφαλιού.
Εργάτες, εργαζόμενοι
Η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι! Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να περιμένουν, αλλά πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.
ΚΟντΡΑ στις ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ που έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλύσουν πολιτικά τους εργαζόμενους και το κίνημα. Πού προώθησαν τους «κοινωνικούς διαλόγους», και την ταξική «συνεργασία», δηλαδή υποταγή των εργαζομένων στο κεφάλαιο. Που σήμερα -δια στόματος Παναγόπουλου- έχουν το θράσος να κηρύσσουν την απραξία και την αδράνεια, κάνοντας πλάτες στην προώθηση της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η πολιτική του Μνημονίου είναι «μονόδρομος» και «αναγκαίο κακό».
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η λύση βρίσκεται μέσα στις κάλπες του νέου τερατουργήματος που λέγεται «Καλλικράτης» και όχι μέσα στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ που τρομάζουν μπροστά στο ενδεχόμενο να βγουν ο λαός και οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να κάνουν την οργή τους δράση, να αγωνιστούν ενάντια στη σαρωτική, αντεργατική καταιγίδα. Κόντρα σε αυτούς που τρόμαξαν όταν στις 5 Μάη ο λαός έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες και διαθέσεις του.
Για τους εργαζόμενους ο δρόμος είναι μόνο ένας: ο δρόμος της αντίστασης σε αυτά τα εφιαλτικά σχέδια, ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
ΚαμΙα αυταπΑτη, κανΕνας εφησυχασμΟς! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ μας ΤΩΡΑ!
·          κατω το μνημονιο και η αντεργατικη πολιτικη!
·          οχι στα δεσμα της ε.ε και του δ.ν.τ.
·          κατω τα χερια από τα δικαιωματα και τις κατακτησεισ!

Τηλ. 693 7367124
e-mail: taxikiporeia@yahoo.gr
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: