Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ψήφος - χαστούκι στα κόμματα της πλουτοκρατίας

Με τους εργαζόμενους και τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνομίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη και το Γιάννη Πατσιλινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος.
Από τη χτεσινή συζήτηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

«Η μοναδική ψήφος που θα πιάσει τόπο για τους εργάτες, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για όλους τους εργαζόμενους, είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Το υψηλό ποσοστό στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, θα μεταφραστεί την επόμενη μέρα σε δύναμη για το λαό, να οργανώσει την πάλη του, για να αποκρούσει την αντεργατική λαίλαπα και να φέρει πιο κοντά την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχει μπούσουλα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα, μετέφερε στους εργατοτεχνίτες της Ζώνης, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας.
Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Μανουσογιαννάκης,υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος.

Συνομίλησαν αρχικά με τους εργάτες στο καρνάγιο ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ και στη συνέχεια με ανέργους της Ζώνης οι οποίοι υποδέχτηκαν τους τρεις υποψήφιους με μαζική συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης στο Πέραμα.
Οι εργατοτεχνίτες εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους, για την ανεργία που τους καταδικάζει αυτή η πολιτική και έχει χτυπήσει στη Ζώνη «κόκκινο», συνολικά για τα αντεργατικά μέτρα που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ από την άλλη, με τα απανωτά προνόμια, τις επιδοτήσεις, τις αμέτρητες φοροαπαλλαγές, εξασφαλίζει κέρδη και χλιδή για τους εφοπλιστές, οι οποίοι, σήμερα, εν μέσω κρίσης, κατασκευάζουν 875 πλοία, επένδυση που ανέρχεται σε 55 δισ. δολάρια και στη Ζώνη δεν παραγγέλνουν ούτε «κουπί».
Από τον Θ. Παφίλη επισημάνθηκε ότι η πορεία της Ζώνης και συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας είναι τρανταχτή απόδειξη ότι η πολιτική που συνδιαμορφώνουν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την αμέριστη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, έχει μοναδικό μπούσουλα την προστασία και την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών. Αυτό το στόχο έχουν όλα τα αντεργατικά μέτρα, που επιβάλλονται τώρα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, το μνημόνιο. Συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα, για να εξασφαλίσουν στο μεγάλο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνά, εργατικά χέρια και να ενισχυθεί η κερδοφορία του.
Αυτά, επισήμανε, συνδέονται άμεσα με τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες, ειδικά στη σημερινή φάση, «έχουν πιο βαρύνουσα σημασία ακόμα και από τις βουλευτικές εκλογές». Και εξήγησε: «Ερχονται χειρότερα μέτρα το επόμενο διάστημα. Εμείς λέμε ότι οι κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί και πρέπει να το εκφράσει αυτό και με την ψήφο του στις 7 και 14 Νοέμβρη. Θυμάστε τι έλεγε πριν τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή πέρσι τέτοιο καιρό το ΚΚΕ. Οτι έρχεται θύελλα. Δεν μας πίστεψαν. Τώρα δεν πρέπει να ξανασυμβεί το ίδιο "έργο" με πέρσι». Καμία ψήφος στους συνδυασμούς των ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, στους δήθεν αντιμνημονιακούς, οι οποίοι έχουν προσυπογράψει τα αντεργατικά μέτρα με χέρια και με πόδια. «Πρέπει να φάνε χαστούκι ηχηρό». «Η θα παλέψουμε να πληρώσουν αυτοί που θησαυρίζουν και αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πολιτική ή θα σκύψουμε το κεφάλι, και όταν σκύβεις το κεφάλι, σε λιώνουν».
Ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι είναι ζήτημα ζωής γι' αυτούς η ψήφος τους, οι αγώνες τους με τους οποίους διεκδικούν άμεσα αιτήματα, όπως αυτά για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, να είναι άρρηκτα δεμένοι με την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν που θα υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και στην προοπτική του θα έχει το δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, όπου η οικονομία θα είναι οργανωμένη με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργάτες, θα απολαμβάνουν το μόχθο τους.
Από τον Γ. Μανουσογιαννάκη σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση, έχει έτοιμο το σχέδιο για τη λειτουργία της θυγατρικής του ΟΛΠ ΑΕ, η οποία έχει ήδη συσταθεί αλλά ακόμα δεν έχει αναλάβει καθήκοντα. Επιδιώκουν στην ουσία τη λειτουργία μίας εταιρείας στη Ζώνη, που θα λειτουργεί με 350 εργαζόμενους, θα πετάξει έξω τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και θα λειτουργεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της COSCO που είναι το μεγάλο αφεντικό στο λιμάνι. Και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους με την ψήφο και τους αγώνες τους. Ο Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι οι εργάτες της Ζώνης, έχουν συμφέρον να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γιατί έτσι θα δώσουν δύναμη στους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: