Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εργαζομένους στη ΒΙΑΝΕΞ

Αυτές οι εκλογές που έρχονται έχουν διπλή σημασία. Ένα ζήτημα είναι ότι είναι μια ευκαιρία για το λαό να δείξει με την ψήφο του ότι δεν εγκρίνει την αντιλαϊκή πολιτική είτε την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται για την κρίση. Και οι δύο ευθύνονται όχι γιατί έφαγαν λεφτά ή έκαναν κακοδιαχείριση ή είναι «λαμόγια». Αλλά κυρίως επειδή με τη πολιτική τους διευκολύνουν την εκδήλωση και την όξυνση της κρίσης. Πετάει ο ένας το μπαλάκι στους άλλους. Αλλά η απελευθέρωση της αγοράς και όσα έχουν κάνει και ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει στην όξυνση της κρίσης.
Πρέπει τα ψηφοδέλτια τους να καταδικαστούν και για τον εξής λόγο: Γιατί ο «Καλλικράτης» θα είναι το δεξί χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης για να προωθείται αυτή η πολιτική. Ξέρετε τι είναι ο «Καλλικράτης»;  Είναι 13 περιφέρειες, 13 τοπικά υπουργεία - ο κ. Παπανδρέου το έχει πει - τα οποία θα έχουν συνδυασμένες αρμοδιότητες που δεν τις έχει το ξεχωριστό υπουργείο.
Οι περιφέρειες θα πάρουν χρήματα από την έμμεση φορολογία, θα πάρουν και τα κοινοτικά ποσά και θα τα διοχετεύσουν σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα κάνουν συγκεκριμένες επενδύσεις με πολύ λίγο εργατικό δυναμικό ή αν είναι έργα με απασχόληση 5-6 μήνες. Τώρα τα έργα τελειώνουν γρήγορα. Και αυτά τα έργα θα τα πληρώνει ο κόσμος με φορολογία. Η διαχείριση των χρημάτων θα είναι σε καθορισμένες στοχεύσεις και θα αφαιρεθούν από την κοινωνική πολιτική.
Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χρησιμοποιηθεί η ψήφος σαν φρένο. Δεν λέμε ότι θα ανατρέψουν οι εκλογές την κατάσταση. Πρέπει όμως να εκλεγούν αγωνιστές οι οποίοι θα αψηφούν και τους νόμους και θα χρησιμοποιούν τα χρήματα για να κάνουν παιδικούς σταθμούς, κέντρα βοήθειας των ηλικιωμένων, υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, βεβαίως μαζί με το λαό. Διαφορετικά θα χαθεί μια πενταετία.
Αν θέλουμε την άλλη μέρα από τις εκλογές να υπάρχει ένα πολιτικό μήνυμα με πρακτική αξία πρέπει τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να χάσουν. Δεν πρέπει να ξεγελαστεί ο κόσμος επειδή ντύνουν τους υποψηφίους με ψεύτικους μανδύες. Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη με τρία - τέσσερα ψηφοδέλτια. Με επίσημους υποψήφιους και με στελέχη του που κατεβάζουν δικά τους ψηφοδέλτια για να μαζεύουν δυσαρεστημένους και στο δεύτερο γύρο θα χτυπήσουν μαζί. Έχουν τρία ψηφοδέλτια για να μη πω τριάμισι - τέσσερα. Και αυτό το κάνουν σε όλους τους Δήμους, όπου δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ή έχουν κάποιους δυσαρεστημένους που δεν τους έβαλαν υποψήφιους. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΝΔ, κατεβάζουν χωριστά ψηφοδέλτια,  και λένε: Άστους θα θεωρηθούν δυσαρεστημένοι και θα τους μαζέψουμε στο δεύτερο γύρω να χτυπήσουν ενιαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: