Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση βουλετών ΣΥΡΙΖΑ: Στενές σχέσεις ανάμεσα σε αστυνομικά όργανα και μέλη της Χρυσής Αυγής

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στο TVXS αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, το βίντεο που τραβήχτηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 περίπου το βράδυ στον σταθμό Λαρίσης δείχνει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να μπαινοβγαίνουν στην κλούβα της αστυνομίας με την ίδια άνεση που μπαινόβγαιναν και οι αστυνομικοί. Σύμφωνα επίσης με μαρτυρίες, έφτασαν στον τόπο που πραγματοποίησαν την συγκέντρωσή τους με την ίδια κλούβα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ότι δήθεν έγινε «πλήρης αστυνομικός έλεγχος» ακροδεξιών στοιχείων μέσα στην κλούβα της Αστυνομίας, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και δεν είναι πια σε θέση να κρύψουν το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο της υπαρκτής σχέσης αστυνομικών οργάνων με μέλη μιας φασιστικής και ρατσιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
Επειδή τελευταία πυκνώνουν τα περιστατικά και οι καταγγελίες για ανοχή, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ανοιχτή συνεργασία αστυνομικών τμημάτων με ακροδεξιά στοιχεία
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•    Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό που αποκαλύπτεται στο βίντεο;
•    Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να σταματήσει η ανοχή, η κάλυψη αλλά και η συνεργασία σε ορισμένες περιπτώσεις της αστυνομίας με ακραία στοιχεία;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Βουλευτής Λάρισας

Τάσος Κουράκης
Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: