Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι υποψηφιότητες του ΣΥΝ στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους

ΠΗΓΗ: WWW.ENET.GR

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τις υποψηφιότητες του κόμματος στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, τους οποίους παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Δ. Βίτσας είναι οι:
Αττικής: Α. Μητρόπουλος, Β. Αιγαίου: Βασίλης Τεντόμας, Ν. Αιγαίου: Νίκος Συρμαλένιος, Κρήτης: Γιώργος Σταθάκης, Πελοποννήσου: Θανάση Πετράκος, Δ. Ελλάδας: Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ιονίων Νήσων: Θόδωρος Γαλιατσάτος, Ηπείρου: Γιάννης Παπαδημητρίου, Θεσσαλίας: Κώστας Πουλάκης, Δυτικής Μακεδονίας: Αντώνη Κύρηνας, Κεντρικής Μακεδονίας: Τάσος Κουράκης, Στερεάς Ελλάδας: Νίκος Σκουπής.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον δήμο Αθηναίων υποψήφια είναι η κ. Ελένη Πορτάλιου, στον Πειραιά ο κ. Ν. Λεγάκης και στον δήμο Θεσσαλονικέων ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Αργά το βράδυ, σε παρέμβασή του ο βουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι το κόμμα έχει έλλειμμα αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού και τόνισε την ανάγκη ολόπλευρης ανασυγκρότησης μετά τις εκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "όπως τον ξέραμε έχει τελειώσει, όμως - πρόσθεσε - υπάρχει η ανάγκη των συμμαχιών".
Ο κ. Παπαδημούλης επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Πορτάλιου, λέγοντας "ήταν μια ενέργεια απαράδεκτη".
Η κ. Σόφη Παπαδόγιαννη είπε ότι με τις τοποθετήσεις του ο κ. Μητρόπουλος έδειξε ότι δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της στρατηγικής για τη συνάντηση του ΣΥΝ με τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας σαφείς αποστάσεις από την επιλογή για την περιφέρεια Αττικής. Σε ανάλογο κλίμα υπήρξαν και άλλες τοποθετήσεις.
ΠΗΓΗ: WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: