Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

20.000 κόσμος μαζεύτηκε στις 3 διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη.


Άρθρο από το www.topontiki.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρεις μεγάλες πορείες προς την πλατεία ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα ήταν γενικά ήρεμο, σημειώθηκαν όμως επεισόδια περιορισμένης έκτασης: Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες και δακρυγόνα για να απωθήσει μικρό αριθμό διαδηλωτών που επιχείρησε να περάσει στο χώρο της πλατείας. 

Περίπου 4.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και είχαν αποκλείσει με κλούβες το συνεδριακό κέντρο. 

Ο όγκος των διαδηλωτών υπολογίζεται χονδρικά στους 20.000.

Στην πλατεία ΧΑΝΘ έφτασε πρώτη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε δώσει ραντεβού για τις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία διαλύθηκε ήρεμα στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 20.00.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία. Στον ίδιο χώρο έδωσαν ραντεβού για τις 18:30 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στην Καμάρα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην πλατεία Συντριβανίου των αντιεξουσιαστικών κινήσεων.


Πηγή: www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: