Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλη "φρούριο" η Θεσσαλονίκη για τα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης.3.500 αστυνομικοί τουλάχιστον, έτοιμοι για "δράση"

Συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς πραγματοποιούν το απόγευμα του Σαββάτου διαδηλώσεις, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά μέτρα.





Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. 


Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνουν, την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).


Στις 18:30 στην Καμάρα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της εξωκοικοβουλευτικής Αριστεράς και στις 19:00 στην πλατεία Συντριβανίου, συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.






Το πρωί του Σαββάτου, οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας κινητοποιήσεις από Δευτέρα.


Το απόγευμα της Παρασκευής, ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πραγματοποίησαν πανελλαδικό συλλαλητήριο, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. 


Το μεσημέρι, συνδικαλιστές της «πρωτοβουλίας σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα», του «Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ» και συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του εμπορευματικού σταθμού.


Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι του ΟΣΕ πραγματοποιούσαν με τις μοτοσικλέτες τους μηχανοκίνητη πορεία, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο για την εξυγιάνση του Οργανισμού.





Επίσης, συμβολική κινητοποίηση στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ της Θεσσαλονίκης. Κρεμώντας ένα τεράστιο πανό στο μνημείο - σύμβολο της πόλης, τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα.


Τη δυναμική υπέρβαση του μνημονίου πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι χωρίς να χάσει η χώρα το πλεονέκτημα του δανεισμού, μπορεί να διατηρήσει την εσωτερική κοινωνική συνοχή της. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το συλλαλητήριο, επισήμανε ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι εργαζόμενοι είχαν εναποθέσει προσδοκίες και ελπίδες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προεκλογική περίοδος, αλλά αυτές διαψεύστηκαν. 





«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα άρνησης και απειθαρχίας να μην πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Την κρίση να την πληρώσουν τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι σπουδαστές, οι αγρότες, η νεολαία μπορούν να παλέψουν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους», τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γ. Πέρρος.


Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. παίρνουν μέρος τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί. Τα μέτρα τάξης κορυφώνονται το βράδυ, με τον αποκλεισμό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει προς τις παραγωγικές τάξεις. Επίσης, θα αναπτυχθούν και δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δέλτα», σε κομβικά σημεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: