Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Ποιες δυνάμεις στοχεύουν στην απαγόρευση του Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»;

ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;
Η δράση για την επιτυχία του είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσής του
  • Δεύτερο κρούσμα προσπάθειας «ακύρωσης» του Φεστιβάλ, αυτή τη φορά της Αθήνας, επενδυμένο με... «οικολογικές ευαισθησίες»
  • Τεράστια η προσφορά των κομμουνιστών στην ανάδειξη και προστασία του χώρου
Σε δύο βδομάδες ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, ένα τεράστιας εμβέλειας πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία, το οποίο φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη Δυτική Αθήνα. Τοπάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον που θα φιλοξενήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, αποτέλεσε μία επιλογή της Οργάνωσης που σηματοδοτεί το άνοιγμά της στη νεολαία της Δυτικής Αθήνας αλλά και αποτελεί συνέχεια της πάλης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πάρκου.
Παρά την ξεκάθαρη θέση και την μακρόχρονη προσφορά των κομμουνιστών για τη λειτουργία του πάρκου σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, πρόσφατα, εμφανίστηκε η αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» ζητώντας ανοιχτά να μην γίνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο. Με «επιχειρήματα» για την προστασία του πάρκου από την ηχορύπανση και τις... ψησταριές, αλλά και προκλητικά υπονοούμενα για συνέργεια της ΚΝΕ στην ιδιωτικοποίηση του πάρκου, όσοι βρίσκονται πίσω από την «Επιτροπή» θεώρησαν ότι μπορούν να χτυπήσουν τον ίδιο το θεσμό του Φεστιβάλ και τη δράση των νέων κομμουνιστών.
Η «Επιτροπή» έθεσε προχθές τις αιτιάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγ. Αναργύρων ενώ δηλώνει ότι θα απευθυνθεί και στην αρμόδια υπουργό. Εφτασαν στο σημείο να αφήσουν υπονοούμενα και συκοφαντίες για συμφωνίες Δημοτικής Αρχής και ΚΚΕ... με ανταλλάγματα, που πήραν άμεση απάντηση από τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο, Σωτ. Ραφτόπουλο όσο και το γραμματέα του Τομέα Δυτ. Συνοικιών της ΚΝΕ Γ. Τσιακίλο: Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή του λαού και της νεολαίας. Αυτή την ξεκάθαρη πολιτική του πρόταση προβάλλει εξάλλου και στο Φεστιβάλ και δεν κάνει κανένα σκόντο σαν αυτά που υπονόησαν οι της «Επιτροπής» (που ως φαίνεται γνωρίζουν τέτοιες πρακτικές από άλλους πολιτικούς χώρους).

Επιπλέον, όσα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πήραν το λόγο υπερασπίστηκαν την απόφαση παραχώρησης του χώρου στην ΚΝΕ για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
Αδιαμφισβήτητη η προσφορά της ΚΝΕ
Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το 36ο Φεστιβάλ της Οργάνωσης, που γίνεται σε μία περίοδο επίθεσης άνευ προηγουμένου στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, στη Δυτική Αθήνα, δεν ήταν τυχαία. Ηταν και μία απαίτηση των εργαζομένων και της νεολαίας της περιοχής η οποία κάθε χρόνο αγκαλιάζει το θεσμό. Στην περιοχή συγκεντρώνονται στην πλειοψηφία τους τα εργατικά, λαϊκά στρώματα, η νεολαία των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, της ανεργίας, της κατάρτισης, των ταξικών φραγμών στη μόρφωση. Η ΚΝΕ, επέλεξε να πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ στη Δυτική Αθήνα, σηματοδοτώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο «άνοιγμα» προς τη νεολαία της περιοχής. Κάτι, που είχε επιδιώξει και στο παρελθόν, όμως είχε αντιμετωπίσει την άρνηση των τοπικών αρχών να της παραχωρηθεί το πάρκο.
Και η ίδια όμως η ανάδειξη της σπουδαιότητας του χώρου του πάρκου ήταν από τους στόχους του φεστιβάλ.Κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει το ότι το ΚΚΕ ανάλαβε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και με πικετοφορίες, εξορμήσεις, παρεμβάσεις στη Βουλή, έχει προσπαθήσει να αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του πάρκου σαν ανάσα για τους κατοίκους της περιοχής, τη λειτουργία του με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή τη δραστηριότητα τη γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αθήνας οι οποίοι είχαν δει τα μέλη της ΚΝΕ, οργανωμένα, το καλοκαίρι του 2007, που καιγόταν όλη η χώρα, να φυλάνε το πάρκο.
Την ίδια περίοδο, όσοι σήμερα κόπτονται για τη σωτηρία του πάρκου ήταν απόντες. Οπως απόντες ήταν και το Μάη του 2009, όταν στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί το ναρκω-φεστιβάλ. Τότε η ΚΝΕ είχε καταγγείλει τη διοργάνωση, αναφερόμενη στην ουσία της και σημειώνοντας ότι στα εργατόπαιδα δεν λείπουν τα ναρκωτικά, αλλά τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, που πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν.
Η δεύτερη απόπειρα μέσα σε λίγες μέρες
Πάντως η στάση της «Επιτροπής» δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Συμπίπτει τόσο στο χρόνο όσο και στη στόχευσή της με το κατάπτυστο παραλήρημα 7 «αγανακτισμένων πολιτών» του Βόλου, οι οποίοι προσέφυγαν στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας την οποία προσφυγή φρόντισαν να κοινοποιήσουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ζητώντας να απαγορευτούν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην πόλη που έχουν προγραμματιστεί για 3 και 4 Σεπτέμβρη. Θυμίζουμε ότι ζήτησαν από το Δήμο που παραχώρησε το χώρο, «την ακύρωση και εξαφάνιση της πράξης», καθώς και «τη μη απόδοση αυτού και κανενός άλλου δημοτικού χώρου στο ΚΚΕ - ΚΝΕ...». Ανάμεσα σε άλλα, έλεγαν ότι: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση και άλλες όμοιες, όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο στο kke.gr, συνοδεύεται από συνθήματα όπως "Ανυπακοή", "Στους δρόμους κατακτιέται το δίκιο", "Να τσακιστεί ο καπιταλισμός" κλπ., που μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε έκτροπα, βανδαλισμούς και κακοποιήσεις πολιτών, που μπορεί να θεωρηθούν αντίπαλοι οι οποίοι πρέπει να "τσακιστούν"»!
Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί από τους χιλιάδες νέους που και φέτος αναμένεται να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, αλλά και όσους το επόμενο διάστημα θα συναντηθούν με τους νέους κομμουνιστές στο δρόμο του αγώνα, αφήνοντας τους επίδοξους νεκροθάφτες ενός θεσμού, που είναι καταξιωμένος στη ζωή της νεολαίας, στη μιζέρια τους.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: