Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων- ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

εικόνα
Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η πρόταση για την οργάνωση Πανελλαδικής Εργατικής Συνάντησης στις 24 Οκτώβρη στην Αθήνα, τη δεύτερη μετά την ίδρυση της Επιτροπής πέρσι το ίδιο διάστημα.

Στο κάλεσμά της για τη σύσκεψη της Δευτέρας, η Επιτροπή αναφέρει: «Η Επιτροπή προσπάθησε από την ίδρυσή της στα τέλη Οκτώβρη του 2009 να παίξει ένα ρόλο στήριξης στις διάφορες μάχες που προέκυψαν. Κάναμε μια μεγάλη καμπάνια συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ΟΛΠ. Στη συνέχεια στηρίξαμε τον αγώνα των συμβασιούχων και των stage. Η μεγαλύτερη καμπάνια της Επιτροπής ήταν για τους εργαζόμενους στην ΕΛΙΤ. Οργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε γειτονιές και εργατικούς χώρους, μαζέψαμε πάνω από 5000 ευρώ για την κατάληψη. Συγκεντρώσαμε δεκάδες ψηφίσματα από σωματεία γι΄ αυτόν τον αγώνα. Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, και στον ΟΣΕ. Ανοίξαμε κόντρα με την ΑΛΕΞ ΠΑΚ στηρίζοντας την προσπάθεια για την οργάνωση του συνδικαλισμού σε αυτόν τον χώρο.

Η επόμενη περίοδος θα σημάνει την εφαρμογή όλων όσων ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο εξάμηνο, νέα μέτρα που απαιτεί το επικαιροποιημένο μνημόνιο, αλλά και νέο κύκλο απολύσεων και κλεισιμάτων επιχειρήσεων εξαιτίας του βαθέματος της κρίσης. Χρειάζεται η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ να διευρύνει και να αναβαθμίσει τον ρόλο της την επόμενη περίοδο. Να συζητήσουμε την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, τα λάθη, τις αδυναμίες, αλλά και τα θετικά βήματα που κάναμε μαζί με όλον το κόσμο που γνωρίσαμε σε αυτό το οκτάμηνο των αγώνων».

«Ξεκινάμε δυναμικά μετά το καλοκαίρι με πρώτο σταθμό τη διαδήλωση στη ΔΕΘ», μας είπε ο Τάσος Αναστασιάδης, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, «Η κυβέρνηση παραδέχεται την αποτυχία της με την εφαρμογή του «επικαιροποιημένου» Μνημονίου. Δηλώνει έτσι ότι όλα τα σκληρά μέτρα που πήρε το προηγούμενο διάστημα σε βάρος των εργαζόμενων, των μισθών τους και των δικαιωμάτων τους, όχι μόνο δεν μας έβγαλαν από την κρίση, αλλά αντίθετα βάθυναν την ύφεση πράγμα που σημαίνει ένα νέο πακέτο επιθέσεων, στις συλλογικές συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέο ασφαλιστικό από Δεκέμβρη κλπ. Δε θα την αφήσουμε. Η πρόταση να προχωρήσουμε σαν Επιτροπή σε μια δεύτερη Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση στις 24 Οκτώβρη είναι σημαντική, μια τέτοια συνάντηση θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε την αντίσταση με τους καλύτερους όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: