Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Φτηνά παραμύθια...από τους παραμυθάδες του ΠΑ.ΣΟ.Κ...

Γρηγοριάδης Κώστας


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Ανω - κάτω την έχει κάνει αυτή τη Μύκονο η κυβέρνηση. Ελέγχους ο ΣΔΟΕ, κατασχέσεις το Δημόσιο, πρόστιμα οι λοιπές υπηρεσίες! Την τσακίσανε την παραοικονομία...




Κι από εισπράξεις μια χαρά πάνε: Ενα εκατομμύριο από τον έναν, τέσσερα εκατομμύρια από τον άλλον. Παρελαύνουν οι ...νίκες των ελεγκτικών μηχανισμών στα παράθυρα των τηλεοράσεων.



Ελα, όμως, που είναι γνωστό το κόλπο, άσχετα αν φέτος βρίσκεται σε ...ευρεία κλίμακα, λόγω φορομπηχτικών πολιτικών. Αν δεν προσφέρονταν τα «κλαμπ» της Μυκόνου, θα μας παρουσίαζαν φοροφυγάδες τραγουδιστές, αθλητές ή μεγαλογιατρούς.




Μήπως και πείσουν κανέναν πως η πολιτική τους θέλει να πληρώσουν εξίσου οι πάντες. Ομως, η πραγματικότητα, που λέει ότι το 90% των φόρων το πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δεν αλλάζει.




ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ όμως: Κυβέρνηση εναντίον «κλειστών επαγγελμάτων»! Ολοι αυτοί, που, τόσον καιρό, κερδοσκοπούσαν σε βάρος μας και ήταν βολεμένοι, τώρα θα βρουν τη δίκαιη τιμωρία τους από την κυβερνητική πολιτική. Αυτή είναι πάνω - κάτω η ιστορία.




Ομως, το ότι όλα αυτά που αποκαλούν «κλειστά επαγγέλματα» θα γίνουν ένα θαυμάσιο πεδίο για να επενδύσουν οι πολυεθνικές δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το πουν. Γιατί, προφανώς, θα καταλάβουμε τα πραγματικά κίνητρά τους.




Οσο για τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία απελευθερώνονται οι αγορές και μετά ο ανταγωνισμός φροντίζει να πέσουν οι τιμές και να ωφεληθεί ο καταναλωτής, μόνο ως ανέκδοτο πια ακούγεται.




Μια απλή επίσκεψη σε ένα βενζινάδικο αυτές τις μέρες μπορεί να είναι αρκετά πειστική για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι κάνει ο ανταγωνισμός. Και σε ένα σούπερ - μάρκετ, επίσης...
 
Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: