Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Φώτης Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα για τις συμφωνίες και τα επίδικα.


Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΤΕ , κ. Θ. Πανταλάκη μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Που καταλήγουν τελικά οι διαπραγματεύσεις τρόικας –κυβέρνησης; Το θέμα ενέργεια-ΔΕΗ

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα αφ΄ ότου οι υπουργοί, ενημέρωναν, συζητούσαν, συμφωνούσαν με την αντιπροσωπεία της τρόικα της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η Βουλή, τα κόμματα, οι έλληνες πολίτες όμως δεν είχαν καμία υπεύθυνη και συγκεκριμένη ενημέρωση για σημαντικά μάλιστα ζητήματα που συνδέονται με την πορεία σημαντικών μεγεθών της οικονομίας και με τη διαχείριση δημόσιων αγαθών όπως η ενέργεια και το μέλλον της ΔΕΗ.
Είχαμε αμέσως εκφράσει την αντίθεσή μας για το συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής των συζητήσεων. Δεν είναι υπόθεση εσωτερικής κυβερνητικής δραστηριότητας οι συζητήσεις αυτές, ούτε εσωτερικών διαβουλεύσεων στο ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση εκπροσωπεί τη χώρα. Οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών έπρεπε να αντικατασταθούν από διαφανή διαδικασία.

Σήμερα όμως, τρίτη ημέρα αναμονής και καθυστέρησης για την έκδοση της περιβόητης έκθεσης της τρόικας η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα για τις συμφωνίες και τα επίδικα.

Η συγκρότηση ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενό του. Άποψή μας είναι ότι ο πυλώνας αυτός δεν μπορεί παρά, στις σημερινές συνθήκες, να προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη Εθνικής, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις αυτών των Τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, η ΑΤΕ με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και με εξυγίανσή της μπορεί να αποτελεί, με δεδομένο και τον έντονο κοινωνικό της χαρακτήρα, ουσιώδες και αποφασιστικό στοιχείο του δημόσιου τραπεζιτικού πυλώνα.

η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα για τις συμφωνίες και τα επίδικα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομία της Ε.Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: