Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Γεννιέται η νέα dream team της ελληνικής άρσης βαρών

Ο σημαντικός πρωταθλητής μας Παύλος Μάμαλος

Ενα αργυρό μετάλιο και κάμποσες ικανοποιητικές επιδόσεις συνθέτουν τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξήχθη από 21-31 Ιουλίου στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Το αργυρό μετάλιο κατέκτησε ο παραολυμπιονίκης μας του Πεκίνου Παύλος Μάμαλος που στην άρση βαρών σε πάγκο (κατηγορία 90 κιλών) σήκωσε 225 κιλά.

Ο Παύλος Μάμαλος δεν ήταν ο μοναδικός της ομάδας μας που παρέδωσε εν όψει 2012 διαπιστευτήρια. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα ο Νίκος Γκουντάνης που στη κατηγορία των 67,5 κιλών κατέκτησε την 4η θέση σηκώνοντας 202,5 κιλά και σημειώνοντας νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ (καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν στα 190,5 κιλά). Εξίσου ελπιδοφόρος ο συναθλητής του Χρήστος Γκιόκας συνέθεσε με τον Μάμαλο ένα εξαιρετικό δίδυμο στην κατηγορία των 90 κ. κατακτώντας εντέλει την 8η θέση με επίδοση 180 κιλά.

Δυό λόγια , τέλος, για το άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο. Είναι από τα παλιότερα παραολυμπιακά αθλήματα, για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στους παραολυμπιακούς του 1964. Οι γυναίκες αρσιβαρίστριες έκαναν την δική τους πρεμιέρα το 2000, στους αγώνες του Σίδνεϋ. Η ελληνική παρουσία στο άθλημα υπήρξε πρώτη φορά έντονη στους αγώνες της Αθήνας, ενώ πραγματικά εκτοξεύτηκε το 2008 στο Πεκίνο όπου πέραν του ενός ασημένιου μεταλίου (πάλι με τον Μάμαλο) υπήρξαν και τέσσερα πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα (Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Αναστασία Καζαντζίδου, Νίκος Γκουντάνης, Δημήτρης Ανατολίτης) .

Αν η άνοδος συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς , δεν θα αργήσει η στιγμή που μιά νέα ελληνική dream team θα λάμψει στα παγκόσμια αθλητικά ραντεβού “κάτω από τις μπάρες” . Βήμα βήμα η πρόοδος, ουδεμία (ανα)βολική υποψία δεν μπορεί να σκιάσει κατεκτημένες με πολλά κιλά ιδρώτα επιτυχίες.

ΠΗΓΗ :www.enet.gr
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ δυό παραολυμπιακώνδιοργανώσεων το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν υψηλότατο, ενώ καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής (έδωσαν το παρών 290 αθλητές από 49 χώρες). Η εθνική ομάδα μας αποτελείτο από τους : Ειρήνη Κουτούβαρη (48 κ.), Αναστασία Καζαντζίδου (75 κ.), Νίκο Γκουντάνη (67,5 κ.), Γκρέμισλαβ Μωυσιάδη (75 κ.), Βασίλη Τερζητάνο (82,5 κ.), Παύλο Μάμαλο (90 κ.), Χρήστο Γκιόκα (90 κ.) και παναγιώτη Δήμα (+100 κ.). Ολοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και άγγιξαν ή ξεπέρασαν τις κορυφαίες επιδόσεις τους πείθοντας ότι στο Λονδίνο το 2012 θα κάνουν πολύ σπουδαία εμφάνιση, την καλύτερη πιθανότατα στην ιστορία της ελληνικής άρσης βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: