Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Έξω οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες από το δημόσιο


Πέντε μεγάλες ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία (προσεχώς και στα υπουργεία) με στόχο να «βάλουν τάξη» στα οικονομικά τους, «ανακαλύπτοντας» τις σπατάλες του δημοσίου χρήματος. Αυτή είναι η είδηση που αφήνει η κυβέρνηση να «διαρρεύσει». Αυτά που μας κρύβει, όμως, είναι πολύ περισσότερα:

1. Για ποιο λόγο χρειάζονται ιδιώτες ελεγκτές για να «αποκαλύψουν» τις σπατάλες, όταν αυτές ακριβώς οι σπατάλες, οι υπερκοστολογήσεις, η εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα έχουν έρθει στο φως πολλές φορές στο παρελθόν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και το σύνολο του εργατικού κινήματος;

 2. Με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν οι πέντε ιδιωτικές εταιρείες και πόσο θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό οι συμβάσεις που έχουν συνάψει με το Υπουργείο Οικονομικών;
3. Με ποια δικαιοδοσία και ποια νομιμότητα οι ιδιώτες ελεγκτές θα δίνουν εντολές σε δημοσίους υπαλλήλους και θα απαιτούν να αποκτούν γνώση των οικονομικών των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Υπουργείων;
Την ίδια στιγμή που είναι γνωστό ότι με τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και τις υπογραφές των εκάστοτε Υπουργών καταληστεύτηκαν τα αποθεματικά των Ταμείων, υπερκοστολογήθηκαν υλικά και υπηρεσίες προς όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών και του ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τις πολιτικές επιλογές ως «τεχνικοοικονομικά ζητήματα».

Παρακάμπτει κάθε αρμόδια δημόσια υπηρεσία και κάθε δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό προσλαμβάνοντας ιδιώτες ελεγκτές, αφήνοντας υπόνοιες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «διεφθαρμένοι» ή «ανίκανοι»!
Η προσπάθειά της δεν είναι τυχαία: εντάσσεται στην συνεχή προπαγάνδα κατά των δημοσίων υπαλλήλων, στην προπαγάνδα περί «σπάταλου» και «ανίκανου» κράτους, που στόχο έχει το «λιγότερο κράτος», δηλαδή λιγότερες κοινωνικές παροχές, με κλείσιμο νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, σχολείων, κοινωνικών υποδομών και μεταφορά του κόστους στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και απολύσεις από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλωστε αυτό επιτάσσει ρητά το Μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε υπέρτατο νόμο του κράτους!
Η κυβέρνηση των δωσίλογων στην ΕΕ, το ΔΝΤ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από τους αγώνες των εργαζόμενων, που θα σαρώσουν το Μνημόνιο και τους υποστηριχτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: