Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Μήνυμα ανατροπής του μνημονίου από τα Χανιά

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ρήγματα και ανατροπές στους νόμους του μνημονίου απηύθυνε σήμερα από τα Χανιά η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην περιοχή, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις εργοστασίου ανακύκλωσης - κομποστοποίησης απορριμμάτων, όπου σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση της χώρας, προβλέποντας μάλιστα ακόμα χειρότερες μέρες.

«Η μια επιλογή, είναι να σκύψεις το κεφάλι και να κλαις την μοίρα σου, και η άλλη επιλογή είναι να αποφασίσεις ότι πρέπει να δείξεις καθημερινά και με διάφορους τρόπους τη μη συμφωνία σου. Να απορρίψεις όλους τους σκοπούς που έχουν τεθεί για το Μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία.
«Δεν είναι μόνο η Βουλή που αποφασίζει. Είναι και τα συνδικάτα που καθορίζουν, είναι και οι τοπικές εκλογές που καθορίζουν, είναι και η στάση η καθημερινή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα διεκδικεί ρήγματα και ανατροπές. Ανατροπές και των νόμων του Μνημονίου», τόνισε.
Προέβη τέλος στην εκτίμηση ότι «τους επομένους δυο -τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική ενώ θα υπάρξει και απόλυτη μείωση των εισοδημάτων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί», αφού όπως πρόσθεσε είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: