Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, μίλησε για την κατάσταση της Μέσης Ανατολής και προειδοποίησε πως μια επίθεση στο Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα σημάνει σημαντική απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Τραπέζι Συζητήσεων», που προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα), ο Φιντέλ Κάστρο υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως μια τέτοια επίθεση κατά του Ιράν θα έχει επιπτώσεις και στην Κορεατική Χερσόνησο, εξαιτίας των απειλών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ για στρατιωτική επίθεση κατά της ΛΔ Κορέας, ισχυριζόμενοι πως βύθισε νοτιοκορεάτικο πλοίο. Αντίθετα, είπε, οι ΗΠΑ ευθύνονται γι' αυτό.

Ο ηγέτης της Επανάστασης τόνισε επίσης πως σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν, η ΛΔ Κορέας δε θα περιμένει να της επιτεθούν, αλλά θα λάβει δράση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος στην περιοχή. «Αν αποφασίσουν να επιτεθούν στο Ιράν», τόνισε, «θα ξεσπάσει ο ένας πόλεμος μετά τον άλλον». Τέλος, αναφέρθηκε και στις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, τονίζοντας πως έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα απ' ό,τι όλες οι χώρες μαζί.
  • Στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, έφθασαν χτες 7 αντεπαναστάτες με τις οικογένειές τους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις κουβανικές αρχές. Είχαν συλληφθεί το 2003 μετά από αποκάλυψη δικτύου 75 ανθρώπων που λάμβαναν χρήματα από αμερικανικές κυβερνητικές πηγές και είχαν επαφές με διπλωμάτες των ΗΠΑ, για να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: