Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Nέο Αριστερό Ρεύμα -Απεργία 8 Ιούλη: πανεργατικό όχι στο ασφαλιστικό έκτρωμα

fli3.gif

Την Πέμπτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το ασφαλιστικό έκτρωμα, ενώ στους δρόμους βρίσκονταν χιλιάδες εργαζόμενοι-απεργοί που διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στις συντάξεις και το σύνολο των εργαζόμενων.
Μαζική ήταν η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κινήσεων και οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα Προπύλαια-Αθήνα. Η συγκέντρωση πορεύτηκε μέσω Πανεπιστημίου πρός τη Βουλή και πήρε θέση για ώρες μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Αργότερα στο Σύνταγμα έφτασαν και τα μπλοκ της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ αρκετά σωματεία και ομοσπονδίες έμειναν στο Σύνταγμα, περικυκλώνοντας τη Βουλή την ώρα που ψηφίζονταν το ασφαλιστικό εντός.  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί με ανακοίνωσή της σε συνέχεια.
 "Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, να δώσουν τον τόνο του ξεσηκωμού, οργανώνοντας εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις 8/7 στηρίζοντας ταυτόχρονα κάθε κλαδικό αγώνα που ξεσπάει (Μετρό, Συμβασιούχοι ΕΡΤ, Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ)."

Δεν υπάρχουν σχόλια: