Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ στον ευρωπαϊκό μακαρθισμό!Παρέμβαση του Ι. Μέλνικοφ, Α' αντιπροέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α` Αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), κατήγγειλε πως «σε μια ολόκληρη σειρά ευρωπαϊκών χωρών εξαπλώθηκε η αντικομμουνιστική υστερία. Οι αρχές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας και μιας σειράς άλλων χωρών προσπαθούν ενεργά να παραχαράξουν την Ιστορία».



Ο Ι. Μέλνικοφ σημείωσε πως «οι εξελίξεις αυτές συνοδεύονται με την απότομη αύξηση των εθνικιστικών και ξενοφοβικών διαθέσεων. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν τις βέβηλες προσπάθειες να εξισωθεί ο φασισμός με το σοβιετικό σοσιαλισμό. Να εισάγουν στα σχολικά βιβλία την πρωτόγονη και κενή θέση για «τον ανταγωνισμό των δυο ολοκληρωτικών καθεστώτων». Δεν μπορεί να μην προκαλέσει την αγανάκτησή μας το γεγονός ότι σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες εγκρίνονται νόμοι ή τροπολογίες που απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα, τη δράση των κομμουνιστικών νεολαιίστικων οργανώσεων, όπως έγινε για παράδειγμα στην Τσεχία. Ενώ ακούγονται απειλές δίωξης κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μολδαβίας από την πλευρά της καινούριας εξουσίας της χώρας. Στη ίδια ακολουθία βρίσκεται η έγκριση από τα Κοινοβούλια της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα που εξισώσουν την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία».



Ο Ι. Μέλνικοφ χαρακτήρισε τα παραπάνω γεγονότα προσβολή των Σοβιετικών στρατιωτών διάφορων εθνικοτήτων, «που σκοτώθηκαν ελευθερώνοντας την Ευρώπη από τη φασιστική πανούκλα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως τα πατροπαράδοτα σύμβολα του εργατικού κινήματος το αστέρι και το σφυροδρέπανο ήταν παράλληλα και τα κρατικά σύμβολα της Σοβιετικής Ενωσης».


Το στέλεχος του ΚΚΡΟ έκανε λόγο για ευρωπαϊκό μακαρθισμό, θύμα του οποίου πλέον μπορούν να πέσουν «όχι μόνον οι πολιτικοί, αλλά και συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι» και κατήγγειλε την καταδίκη του παρτιζάνου Βασίλι Κόνονοφ από την Ευρεία Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που ανατρέπει το «πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων της Δίκης της Νυρεμβέργης κατά του ναζισμού, ρατσισμού και της ξενοφοβίας».


Ο Ι. Μέλνικοφ αναφέρθηκε και στις αιτίες της αντικομμουνιστικής εκστρατείας. «Εμείς οι κομμουνιστές καταλαβαίνουμε με τι συνδέεται το νέο κύμα της αντικομμουνιστικής υστερίας. Οσο χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση στον κόσμο, όσο πιο σοβαρή και πιο βαθιά είναι η οικονομική κρίση, τόσο πιο ενεργά προσπαθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι να αποσπάσουν την προσοχή των λαών από τις καθημερινές δυσκολίες. Προσπαθούν να στρέψουν τα βέλη ενάντια σ' εκείνους που προτείνουν εναλλακτικό δρόμο επίλυσης των παγκόσμιων προβλημάτων. Ενάντια σ' εκείνους που πιστεύουν στη δύναμη και δημιουργική ενέργεια της εργασίας, που θα 'ναι απελευθερωμένη από την εκμετάλλευση».

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.