Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Καταψήφισε το ΚΚ Ουκρανίας τα στρατιωτικά γυμνάσια με το ΝΑΤΟ

Associated Press
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε υπέρ της άδειας εισόδου των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων. Υπέρ ψήφισαν 394 βουλευτές από τους απαραίτητους 226. Υπέρ ψήφισαν οι παραβρισκόμενοι βουλευτές όλων των κομμάτων («Κόμμα των Περιοχών» 169 , το «Μπλόκο της Γιούλιας Τιμοσένκο» 146 ψήφους, την «Ουκρανία μας - Λαϊκή αυτοάμυνα» 56, το «Μπλόκο του Λιτβίν» 19, καθώς και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές. Ενώ καταψήφισαν οι 27 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Πριν την ψηφοφορία ο Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιότρ Σιμονένκο,δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ είναι επιθετικό μπλοκ και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό. Η Ουκρανία πρέπει μόνη της να εξασφαλίζει την αμυντική ικανότητά της και να μη γινόμαστε τροφή για κανόνια των άλλων χωρών».
Η ΚΟ του ΚΚ στην Κριμαία πήρε απόφαση «για την οργάνωση λαϊκής αντίστασης των κατοίκων της Κριμαίας κατά της διεξαγωγής των στρατιωτικών γυμνασίων του ΝΑΤΟ "Σι Μπριζ-2010", που θα διεξαχθούν στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας Κριμαίας».
  • Ταυτόχρονα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, μετά τις συγκεκριμένες συμφωνίες σύσφιξης των δεσμών της χώρας του με τη Ρωσία, αναζητά στενότερες σχέσεις και με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δήλωσε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει μία από τις κατευθυντήριες προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής».
Πηγή:www.rizospastis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: