Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τραγική η κατάσταση των παιδιών του πολέμου

Αθλια είναι η κατάσταση για τα παιδιά στη χώρα που τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή


ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Ενδεικτική μέρους των εγκλημάτων που συντελέσθηκαν στο Αφγανιστάν, το 2009, λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι η Εκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατοχικών επιδρομών και επιθέσεων «μαχητών των Ταλιμπάν». Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, τουλάχιστον 1.000 (στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, μέσα στο 2009. Η αφγανική αστυνομία, η οποία ελέγχεται και καθοδηγείται από τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους «χειρότερους παραβάτες των δικαιωμάτων των παιδιών».


Η έκθεση αναγνωρίζει ότι οι απώλειες σε παιδιά έχουν αυξηθεί από την προηγούμενη χρονιά, λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου, την οποία καλλιεργούν οι κατοχικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους Ταλιμπάν, αναφέροντας ότι 131 θάνατοι παιδιών οφείλονται σε κατοχικές επιδρομές και επιχειρήσεις, ενώ 128 αποδίδονται σε επιθέσεις Ταλιμπάν.

Στα σημαντικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, πέρα από την επιβίωσή τους, συγκαταλέγεται και η σεξουαλική βία, που αναδεικνύεται σε «γενικευμένο φαινόμενο», με την καταναγκαστική πορνεία των αγοριών να αυξάνεται επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή στο Αφγανιστάν, το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση σε ΝΑΤΟική βάση, στην Κανταχάρ, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι μαχητές των Ταλιμπάν, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι και στρατιώτες τραυματίστηκαν. Ακόμα 8 άμαχοι σκοτώθηκαν και σε διάφορες επιθέσεις και συγκρούσεις στη χώρα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το Αφγανιστάν επισκέφθηκε το Σάββατο ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, προκειμένου να επιθεωρήσει τις βρετανικές κατοχικές δυνάμεις της περιοχής.

Στο Πακιστάν τουλάχιστον 25 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κοιλάδα Σουάτ, μετά από την απόφαση τοπικού φιλοκυβερνητικού συμβουλίου φυλάρχων να τους εξορίσει από την περιοχή, με την κατηγορία της συγγένειας με μαχητές των Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: