Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου να μπορέσει η νηοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους να καταπλεύσει ανεμπόδιστα στη Γάζα ζητούν από τον Πρωθυπουργό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής της παράταξης κ. Ν. Χουντής.

Στην αποστολή συμμετέχουν βουλευτές, δημοσιογράφοι και γιατροί από πολλές χώρες, καθώς και το υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» και το πλοίο «Σφενδόνη» με έλληνες ναυτικούς.
«Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ απειλεί να εμποδίσει τη νηοπομπή να καταπλεύσει στη Γάζα, ενδέχεται να προβεί σε παράνομες ενέργειες επιτιθέμενο στα πλοία σε διεθνή ύδατα, αρχίζει στο Αιγαίο ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση», επισημαίνεται στην επιστολή, ενώ σημειώνεται ότι είναι πιθανό να εκληφθεί αυτή η ενέργεια ως πράξη που στρέφεται εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και των χωρών της περιοχής με τις οποίες το Ισραήλ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να κινηθεί τόσο δημόσια όσο και δια της διπλωματικής οδού, προκειμένου να μπορέσει η νηοπομπή να καταπλεύσει ανεμπόδιστα στη Γάζα.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα εμποδίσει τη νηοπομπή, που διοργάνωσε η διεθνής οργάνωση «Ship to Ghaza», με σκοπό τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων, τροφίμων και ρούχων στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: