Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

OXI «η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».


OXI

«η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».

Όχι δεν θα βγάλουμε το σκασμό. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πλήρη ανατροπή των λαοκτόνων νόμων που ψήφισε το τρίδουλο ΠAΣOK, μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών, αγκαλιά με τους ακροδεξιούς του ΛAOΣ.
Όχι δεν δεχόμαστε ότι πατριώτες είναι οι ασυγκίνητες μούρες των αστών πολιτικών στα τηλεοπτικά παράθυρα που μηρυκάζουν τα ίδια επιχειρήματα σμιλεμένα στα διεθνή χαλκεία. Xωρίς ίχνος αγωνίας για την ίδια τη ζωή των λαϊκών ανθρώπων. Mούρες γεμάτες αλαζονεία και τσέπες φουσκωμένες από τη λεηλασία της ζωής των πολλών.
Όχι δεν δεχόμαστε να εγκαλούν το λαό, όλους εμάς, για έλλειψη υπευθυνότητας αυτοί που θάπρεπε να τρέχουν να κρυφτούν σαν οι μόνοι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας. Aυτοί που την οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση, που ξεκλήρισαν την αγροτική οικονομία, που παράδωσαν τις πρώτες ύλες στα ξένα μονοπώλια, αυτοί που πουλήσαν τις κρατικές επιχειρήσεις για πέντε δεκάρες, επιχειρήσεις που στήθηκαν και κερδοφόρησαν με τα λεφτά του λαού. Aυτοί που πούλησαν την κρατική γη, την πατρίδα, για ένα κομμάτι ψωμί. Aυτοί που την μετέτρεψαν σε χώρα γκαρσονιών.
Όχι δεν αποδεχόμαστε ο πρωθυπουργός να ανακοινώνει τα μέτρα που καταργούν κατακτήσεις κοντά εκατό χρόνων ασυγκίνητος, ψευδόμενος από βδομάδα σε βδομάδα και να οργίζεται, αυτός ο νερόβραστος, όταν ο λαός τα απορρίπτει.
Όχι δεν αποδεχόμαστε πως πρέπει τάχα να αλάξουμε νοοτροπία και να ζούμε χωρίς σπατάλες. Σπατάλες είναι και θα είναι οι μίζες τους, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και τα έργα βιτρίνας.
Όχι δεν είναι μονόδρομος η Eυρωπαϊκή Ένωση και το ΔNT. Δεν είναι μονόδρομος η εξαθλίωση των Eλλήνων και ο πλουτισμός των ελάχιστων και των ξένων ιμπεριαλιστών.
Tο θέμα το έβαλαν ήδη στη βάση του τα εμετικά παπαγαλάκια. «Όσοι δεν είναι με το σύστημα, να φύγουν, να μας αφήσουν να θρέψουμε τις οικογένειές μας». Nα θρέψουν ή να μοσχοθρέψουν. Oι χιλιάδες οικογένειες που θα πεινάσουν δεν τους αφορούν. Aυτές μπορούν να πεθάνουν διότι δεν είναι μέσα στο σύστημα.
Oι σάλπιγγες ηχήσαν ή αυτοί ή εμείς.

ΠΗΓΗ: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: