Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Γενική Απεργία 20 Μάη: Το κίνημα δήλωσε μαζικά παρών!


Δεν μας σταματούν συλλήψεις -  αστυνομοκρατία  
Οι σημερινές πολύ μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στην Αθήνα και οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα βεβαιώνουν ότι το μαζικό κίνημα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και όλου του λαού είναι παρών και απαιτεί απόσυρση του ασφα-ληστρικού τερατουργήματος, συνολική κατάργηση και ανατροπή του «μνημονίου» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 
Το κίνημα θα σαρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και την ίδια την κυβέρνηση που την υλοποιεί με συνέπεια «σίριαλ κίλερ» των κοινωνικών δικαιωμάτων: τώρα ήρθε η σειρά του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι η ανοδική ορμή του κινήματος θα ανακοπεί με την τρομοκρατία των προληπτικών συλλήψεων («προσαγωγών») και με την προκλητική παρουσία χιλιάδων αστυνομικών σε θέση στρατού κατοχής. Σήμερα πάνω από 100 διαδηλωτές (συνδικαλιστές και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, αγωνιστές της Αριστεράς και μέλη οργανώσεων – μεταξύ αυτών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνελήφθησαν καθώς κατευθύνονταν στην κινητοποίηση και απήχθησαν από την αστυνομία, χωρίς κανένα λόγο. Επίσης, εργαζόμενοι του Συλλόγου Βιβλίου – Χάρτου δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση, το πολιτιστικό στέκι «Νοσότρος» πολιορκήθηκε, ενώ το μαζικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων φορέων ήταν περίκλειστο από ορδές ΜΑΤατζήδων, σε όλη τη διάρκεια της πορείας.
Όλα αυτά δεν μας τρομοκρατούν. Μας οπλίζουν με ακόμα μεγαλύτερη θέληση να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους. Οι εργαζόμενοι έδειξαν και σήμερα ότι απαιτείται απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση, συνολικός πολιτικός αγώνας ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου 
Αθήνα 20 Μάη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: