Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Με τη σιγουριά ότι η Λαμία είναι ένας τόπος όπου μόνο φιλόξενος μπορεί να νιώσει ο Γ. Παπανδρέου, μιας και το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη δύναμη, ξεκίνησε από εκεί την περιοδεία του για τα μέτρα ο πρωθυπουργός. Οι Λαμιώτες, ωστόσο, αντί για δάφνες τον έραναν με συνθήματα ενάντια στα μέτρα περικυκλώνοντας την Περιφέρεια Στερέας, όπου είχε πάει να συμμετάσχει στη Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που όμως δεν χρειάστηκε να παρέμβει για να διαλύσει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού έκατσε σιωπηρή και επέτρεψε σε υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ να επιτεθούν στους φοιτητές, τα μέλη της «Επιτροπής της Λαμίας ενάντια στα μέτρα» και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί. Όρμηξαν πάνω στα πανό και προσπάθησαν να τους τα σκίσουν. Επί μία ώρα έμεινε κλειδωμένος ο πρωθυπουργός στην Περιφέρεια περιμένοντας τους φανατισμένους υποστηρικτές του, να του ανοίξουν το δρόμο ώστε να πάει και στην 44η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
 Όταν τελικά κατάφερε να φτάσει στο χώρο της έκθεσης ένα δεύτερο μπλοκ διαμαρτυρίας του επιφύλαξε επίσης θερμή υποδοχή. Για μία ακόμα φορά αναγκάστηκε να ακούσει συνθήματα ενάντια στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Με μουσική υπόκρουση τα συνθήματα ο ίδιος δήλωσε: «Eίναι πολύ λογικό να υπάρχει αίσθημα πικρίας και να εκφράζονται διαμαρτυρίες, ωστόσο είμαι κατηγορηματικά ενάντια στη βία».

Όπως σημειώνει και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας « Ο πρωθυπουργός είπε «Όχι στη βία». Οποία υποκρισία. Την ίδια ώρα που ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε υπέρ της δημοκρατίας, τα στελέχη και οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες του με τραμπουκικές ενέργειες προσπάθησαν να φιμώσουν και να απωθήσουν πολίτες της Λαμίας που βρέθηκαν εκεί. Μάταιος ο κόπος τους. Η απουσία του λαού της Φθιώτιδας από τη φιέστα υποδοχής του πρωθυπουργού που προσπάθησε να διοργανώσει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ήταν εκκωφαντική. Καλούμε όλους τους πολίτες που πλήττονται από την εξοντωτική αυτή πολιτική, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, καθώς και τη βάση του ΠΑΣΟΚ να μην υποκύψουν στην προπαγάνδα του μονόδρομου». Την εναντίωσή της στα μέτρα τονίζει και η Επιτροπή: «Επειδή όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε εργασία, αξιοπρεπή διαβίωση, υγεία, παιδεία, κοινωνικές και δημοκρατικές ελευθερίες! Για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς το μάρμαρο όταν οι ένοχοι κερδίζουν στις πλάτες μας! Γιατί αν δεν αγωνιστούμε εμείς δεν θα αγωνιστεί κανένας για μας!».

Η αντίδραση του κόσμου της Λαμίας ήταν ηχηρή. Ωστόσο το πάθημα θα τους γίνει μάθημα; Την προηγούμενη βδομάδα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή εγκαινίασε την έκθεση με φόντο τη φιλαρμονική και συγκεντρωμένο πλήθος που αντί για επευφημίες φώναζε με όλη του τη δύναμη συνθήματα ενάντια στα μέτρα, καλώντας τον κόσμο σε ξεσηκωμό. Την περασμένη βδομάδα το ίδιο συνέβη και στον Γ. Παπανδρέου. Την επόμενη Πέμπτη, στην πανεργατική απεργία, ο κόσμος θα ξεχυθεί πάλι στους δρόμους. Ο Παπανδρέου θα συνεχίσει τα ταξίδια του δηλώνοντας ότι «είναι τώρα η στιγμή να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία για μια καλύτερη Ελλάδα»; Ή μήπως θα καταλάβει ότι αντί «να ενισχύει τη δημοκρατία» -όπως διατυμπανίζει- την καταλύει.

Πηγή:www.epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: