Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...Άλλα 600 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στις μικρές τράπεζες από τα 28 δισ. ευρώ


ΠΗΓΗ:www.reporter.gr-Χρ. Ιωάννου


Το ποσό των 600 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν και οι μικρές εγχώριες τράπεζες, μετά τις μεγάλες από το κομμάτι των εγγυήσεων του πακέτου της κρατικής βοήθειας των 28 δισ. ευρώ, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι τράπεζες που αναμένεται να κάνουν χρήση, τονώνοντας τη ρευστότητά τους, είναι οι Proton Bank, Τράπεζα Αττικής, Pro Bank, Millenium και κάποιες συνεταιριστικές. 
Ήταν μία εξέλιξη αναμενόμενη, που ολοκληρώνεται και βάζει τέλος στην αγωνία των διοικήσεων των μικρότερων πιστωτικών ιδρυμάτων, που  είδαν τους «μεγάλους» να μονοπωλούν την αχρησιμοποίητη κρατική βοήθεια, νομίζοντας ότι θα τους αφήσουν απ’ έξω.
Σημειώνεται ότι το πακέτο των 28 δισ. ευρώ ενεργοποιήθηκε εκ νέου τον περασμένο Απρίλιο, όταν οι συνθήκες ρευστότητας δυσκόλεψαν, για να χρησιμοποιηθούν και τα υπόλοιπα ποσά,  περίπου 17 δισ. ευρώ που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί (14 δισ. του σκέλους των εγγυήσεων και 3 δισ. ευρώ από το σκέλος της έκδοσης των ειδικών ομολόγων). Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς υπέβαλαν αίτημα γι’ αυτό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
ΠΗΓΗ:www.reporter.gr-Χρ. Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: