Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η αντιφασιστική νίκη - Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)

Με την ευκαιρία της 65ης Επετείου της αντιφασιστικής νίκης στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Στέλιο Ζαμάνο, τον Γ.Γ. Δημ. Παλαιολογόπουλο, τον Οργ. Γραμματέα Γιώργο Χριστοδουλάκη και το διευθυντή του περιοδικού «ΕΑΜ – Αντίστασης» Σταύρο Αβδούλο.



Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΕΑ υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερα στις νέες γενιές και στη κατεύθυνση αυτή επανέλαβε το αίτημα να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία της εθνικής Αντίστασης. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της διεκδίκησης από τη χώρα μας των Γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.



Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΕΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε πλήρως με τα αιτήματα των αντιστασιακών. Τόνισε ότι η αντιφασιστική νίκη των λαών στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται σε σταυροδρόμι και απαιτούνται νέοι συντονισμένοι αγώνες για μια Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αναφερόμενος στα διδάγματα από τον αγώνα κατά του φασισμού, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται καμία ανοχή στα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού και στην ακροδεξιά δημαγωγία. Επίσης πρόσθεσε ότι από την αντιφασιστική νίκη αλλά και από κατοπινούς αγώνες, πηγάζει η αναγκαιότητα της κοινής δράσης της αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.



To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: