Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - Συγχαρητήριο των Οικολόγων Πράσινων για την επιτυχία των Πράσινων στις ουγγρικές εκλογές


Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο νεαρό ουγγρικό κόμμα LMP («Η Πολιτική Μπορεί Να Είναι Διαφορετική») που συγκέντρωσε 7,4% στις προχθεσινές βουλευτικές εθνικές εκλογές στην Ουγγαρία, υπερβαίνοντας άνετα το εκλογικό όριο του 5% και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.
Το LMP ιδρύθηκε επίσημα το 2008 και συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, από τον Οκτώβριο του 2009. Στις περσινές ευρωεκλογές είχαν συγκεντρώσει 2,6% στα πλαίσια της κοινής πανευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων.

Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν κτυπηθεί από τη διεθνή οικονομική κρίση, και το 2008 είχε αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα μέτρα του οποίου βύθισαν τη χώρα σε σοβαρή ύφεση.
Στο μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων, που υπογράφεται από τους Όλγα Κήκου και Γιάννη Τσιρώνη, εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, τονίζεται ότι η επιτυχία του LMP δείχνει ότι οι πράσινες ιδέες γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες σε συνθήκες κρίσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται κάθε επιτυχία στους αγώνες του ουγγρικού κόμματος για περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα, αλλά και στην αντιπαράθεση με την ανησυχητική άνοδο των ακροδεξιών ιδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: