Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ


Το πάζλ των συμφωνιών πίσω από την εξέλιξη της συγκεκριμενοποίησης του «σχεδίου διάσωσης» των Βρυξελλών συμπληρώνεται καθημερινά με τις δηλώσεις επισήμων. Ο κ. Στρος-Καν του ΔΝΤ, για παράδειγμα, σε συνέντευξή του σημείωσε ότι «μοναδικό φάρμακο για την Ελλάδα είναι ο αποπληθωρισμός» και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Πρόκειται, με άλλη ονομασία για τη γνωστή τακτική του ΔΝΤ να προκαλεί δραματική ύφεση μέσω δραστικών περικοπών των μισθών και γενικώς των εισοδημάτων. Δηλαδή την πρόκληση εκτεταμένης φτώχειας.

Επιπλέον, ο «αποπληθωρισμός»,  στο μέτρο που θα μειώσει τις τιμές, ως «εσωτερική υποτίμηση» όπως το ονομάζουν, θα ετοιμάσει και το έδαφος για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε «ελκυστικές», δηλαδή εξευτελιστικές, τιμές. Είναι κι αυτός ένας στόχος.
Ο ίδιος ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο σοσιαλιστής πρόεδρός του όπως μας θύμισε σε προγενέστερο χρόνο ο πρωθυπουργός προετοιμάζοντάς μας για την προσφυγή, έσπευσε να σημειώσει ωστόσο ότι ως προς αυτό το ζήτημα οι απόψεις ΔΝΤ και ΕΕ είναι ταυτόσημες.
Το μόνο που μπορεί να συμπληρώσουμε εμείς είναι, απλώς, ότι αυτή η συνταγή πολιτικής δεν έχει ανάγκη την προσφυγή στις «διευκολύνσεις του δικτύου ασφαλείας» για να εφαρμοστεί. Μπορεί να γίνει αυτό, και υλοποιείται ήδη, και χωρίς αυτή εφόσον υπάρχει η πρόθυμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: