Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την οικονομία 18/2/2010


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις θέσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να πάρει μέτρα μακροπρόθεσμα και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων. Είναι μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τη συνταξιοδότηση, τα κοινωνικά δικαιώματα. Βρήκε μεγάλη ευκαιρία η κυβέρνηση, όπως και η ΝΔ, να πάρει τη ρεβάνς στις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μετά τον πόλεμο και στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να αποκτήσει μια καλή φήμη απέναντι στους κερδοσκόπους, δηλαδή απέναντι στις ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις και τα ανταγωνιζόμενα κράτη μέλη της ΕΕ με ένα στόχο και μοναδικό. Να διευρύνει το πεδίο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στην Ελλάδα είτε αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις είτε και μεικτές με ξένα κεφάλαια. Αυτή την υπηρεσία προσφέρει η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την παραμικρή υποχρέωση να προσφέρουν ούτε μια δεκάρα, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουν το εξής πράγμα: Ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν δέχονται να γίνουν αντικείμενα εμπαιγμού, κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνεργαζόμενων με αυτή πολιτικών δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: