Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με την παρέμβαση της ιεραρχίας της εκκλησίας για την κρίση

Η γραπτή παρέμβαση της ιεραρχίας της εκκλησίας έρχεται να προστεθεί δίπλα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της και αποτελεί προσπάθεια συμβολής στην παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και στην υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της μόνιμης φτώχειας και ανασφάλειας.
Η ιεραρχία της εκκλησίας υιοθετεί όλα τα βασικά αντιεπιστημονικά επιχειρήματα της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αντιστρέφει την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως για να κρύψει τις αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους και το που βρίσκεται η διέξοδος για το λαό.
Με τις θέσεις της αθωώνει τους κύριους ενόχους για την κρίση και το χρέος: Τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους.
Η ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν είναι τα λάθη, οι παραλείψεις και οι ατολμίες, όπως ισχυρίζεται η εκκλησία - αυτό άλλωστε λένε και αυτά τα κόμματα - αλλά η στρατηγική τους, ο δρόμος ανάπτυξης που συναινετικά ακολούθησαν παίρνοντας συνεχώς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αντιλαϊκά - αντιδραστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Οι κρίσιμες επιλογές των τελευταίων χρόνων (ένταξη σε ΕΕ - ΟΝΕ - ΝΑΤΟ κλπ)  που έφεραν το λαό και τη χώρα σε αυτή την κατάσταση ήταν αποτέλεσμα συναίνεσης όλων των κομμάτων που υπηρετούν την αστική τάξη της χώρας και είχαν τις ευλογίες της εκκλησίας.
Το μνημόνια διαρκείας, φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό, δεν είναι αποτέλεσμα κατοχής, αλλά πολιτική επιλογή που πρωτίστως συμφέρει την πλουτοκρατία της χώρας και δευτερευόντως τους συμμάχους της σε διεθνές επίπεδο. Η ΕΕ και το ΔΝΤ αποτελούσαν και αποτελούν στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Είναι συνεργάτες της κυβέρνησης για την επιβολή αποφασισμένων πριν από την κρίση αντιδραστικών μέτρων στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στην Υγεία, στην Παιδεία, όπου και η εκκλησία τις θεωρεί ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν απόλαυσαν καμία ευμάρεια, όπως αναφέρει η ιεραρχία της εκκλησίας, επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς των μηχανισμών του συστήματος. Αντίθετα πλήρωσαν βαρύ κόστος και υπέστησαν μεγάλες θυσίες στα δικαιώματά τους για να υπάρξει η καπιταλιστική ανάπτυξη από την οποία θησαύρισαν πραγματικά τα μονοπώλια και τμήμα των υψηλόμισθων μεσαίων στρωμάτων.
Η λαϊκή απάντηση σήμερα πρέπει να είναι «καμία θυσία για την πλουτοκρατία και για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού». Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να ανοίξουν το δρόμο σε μία ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.  
Καμία ανοχή, καμία εμπιστοσύνη στα ιδεολογήματα που δικαιολογούν σήμερα την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την άγρια καταλήστευση του λαού και της χώρας από τα μονοπώλια, την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: