Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας-Έξω εργολάβοι, ΧΥΤΑ και αστυνομία από την Κερατέα ΤΩΡΑ!!!


Τις τελευταίες μέρες ζούμε στην περιοχή μας την πιο 
βίαιη και προκλητική επίθεση από την κυβέρνηση στο θέμα του ΧΥΤΑ που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τον τόπο μας. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΔΝΤ κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας, διαλύει το κοινωνικό κράτος και τις εργασιακές σχέσεις, γίνεται ακόμα πιο προκλητική στέλνοντας ΜΑΤ και εργολάβους ως άλλες δυνάμεις κατοχής να μπουν στο Οβριόκαστρο (νύχτα σαν κλέφτες) ξεσπώντας σε ένα όργιο καταστολής χτυπώντας τους κατοίκους της Κερατέας που διαμαρτύρονται.


Η κυβέρνηση λέει ψέματα για να δυσφημίσει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας την ίδια ώρα που απολύει υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Φυλής. Στην πραγματικότητα θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων για να μη χάσουν τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. 
Έτσι με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο επιβάλουν το νόμο του ισχυρού. Η αστυνομία που βρίσκεται παράνομα εδώ, έχει αποκλείσει τους δρόμους σε ακτίνα χιλιομέτρων λες και έχουμε χούντα και χτυπάει και συλλαμβάνει τον διαμαρτυρόμενο κόσμο που δίνει το δικό του αγώνα για τη σωτηρία του τόπου του και την αξιοπρέπεια του. Το ίδιο έγινε στη Λευκίμη που θρυνίσαμε και θύμα το ίδιο και στο Γραμματικό.
Η κυβέρνηση έχει πάρει θέση στην ταξική πάλη που εξελίσσεται και βρίσκεται στο πλευρό των αφεντικών. Αυτό αποδεικνύει η πολιτική που ακολουθεί με το μνημόνιο και τις ευλογίες Ε.Ε.  και ΔΝΤ. Η βία που έχει εξαπολύσει κατά των εργαζομένων και της νεολαίας με το σάρωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων παίρνει σάρκα και οστά στην περιοχή μας με την επίθεση αυτή. Παίρνει το πλευρό των μεγαλοεργολάβων εις βάρος των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.



Γιαυτό πρέπει να οργανωθούμε από τα κάτω στους χώρους δουλειάς στα σχολεία και στις γειτονιές μας ώστε να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή της βίας και της καταστολής που μας καταπιέζει. Αλληλέγγυοι και ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε! Γιαυτό λέμε:


  • Να φύγουν τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την Κερατέα
  • ΧΥΤΑ πουθενά και ποτέ
  • Μείωση, επεξεργασία, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιώ
  • Όλοι και όλες στον αγώνα κατά της εξαθλίωσης της ζωής μας από τα «σκουπίδια» των αφεντικών της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ!

ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας



Δεν υπάρχουν σχόλια: