Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ- Νέες απειλές και πιέσεις από ΗΠΑ - Ν. Κορέα



Η ρίψη πυρών πυροβολικού στο πλαίσιο γυμνασίων από τις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔ Κορέας χτες τα ξημερώματα ανοιχτά της λεγόμενης «Βόρειας Μεθοριακής Γραμμής» (που έχουν καθορίσει αυθαίρετα ΗΠΑ και Ν. Κορέα μετά το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953) χρησιμοποιήθηκε ως νέο πρόσχημα για την άσκηση νέων αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασφυκτικών πιέσεων έναντι της Πιονγιάνγκ.
Οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ ναύαρχος Μάικλ Μάλεν και Ν. Κορέας Χαν Μιν-Κου αργότερα χτες στη Σεούλ δεν έκρυψαν ότι θα πυκνώσουν τα ριψοκίνδυνα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν κάθε τόσο, προκαλώντας την υπομονή της γείτονα ΛΔ Κορέας.
Επιπλέον, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το παραμικρό πρόσχημα για να εξαπολύσουν ακόμη και αεροπορικές επιδρομές έναντι της ΛΔ Κορέας. Επιπροσθέτως διευκρίνισαν ότι συμφώνησαν στην αναδιαμόρφωση πολεμικών σχεδίων τους σε βάρος της Πιονγιάνγκ, ενώ επέκριναν την Κίνα για την «απροθυμία» της να «τιθασεύσει» μία ανεξάρτητη χώρα όπως είναι η ΛΔ Κορέας (κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια...).
Μέσα σ' αυτό το κλίμα απειλών και πιέσεων, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν παράλληλα, μέσα στην επόμενη βδομάδα, τις διπλωματικές αποστολές αξιωματούχων τους προς Πεκίνο, Τόκιο ίσως ακόμη και σε Πιονγιάνγκ εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες της «Ουάσιγκτον Ποστ» για εκεί αποστολή του κυβερνήτη του Ν. Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον.

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: